TAŠTA RIŠIJA SUNAKA POSTALA FUNKCIONERKA: Murti u 73. godini imenovana u gornji dom indijskoj parlamenta

Novosti online

08. 03. 2024. u 17:45

TAŠTA britanskog premijera Rišija Sunaka, Suda Murti, imenovana je u gornji dom indijskog parlamenta, nakon filantropskog angažmana.

ТАШТА РИШИЈА СУНАКА ПОСТАЛА ФУНКЦИОНЕРКА: Мурти у 73. години именована у горњи дом индијској парламента

Foto: Tanjug/AP photo

Murti (73), bila je predsednica Fondacije Infosis, neprofitnog ogranka tehnološkog giganta Infosis, koji je osnovao njen suprug N.R. Narajana Murti 1981. godine, preneo je briselski portal Politiko.

Indijski premijer Narendra Modi objavio je na platformi X (Tviter) da je "oduševljen" nominacijom Murti, koju je najavio predsednik Droupadi Murmu.

On je dodao je da je njen "doprinos u različitim oblastima, uključujući socijalni rad, filantropiju i obrazovanje, ogroman i inspirativan".

Većina članova indijskog gornjeg doma se bira, ali njih 12 imenuje predsednik na šestogodišnji mandat, u znak priznanja za njihov doprinos javnom životu.

Murtijina kćerka Akšata udala se za Sunaka 2009. godine. Mirtijin suprug Narajana poseduje bogatstvo vredno 4,7 milijardi dolara, prema navodima Forbsa.

BONUS VIDEO: Pokloni i podrška “Novosti” štićenicama Materinskog doma u Zvečanskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije