PITANJE UKRAJINE I GAZE REŠITI PO PRINCIPU HIROŠIME I NAGASAKIJA Sramna izjava američkog kongresmena: Treba brzo završiti sa tim

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 04. 2024. u 09:14

ČLAN Predstavničkog doma američkog Kongresa iz Republikanske partije Tim Volberg "metaforično" je predložio da se nuklearna bomba baci na Pojas Gaze, piše američki list Vašington Post.

ПИТАЊЕ УКРАЈИНЕ И ГАЗЕ РЕШИТИ ПО ПРИНЦИПУ ХИРОШИМЕ И НАГАСАКИЈА Срамна изјава америчког конгресмена: Треба брзо завршити са тим

Tanjug

List se poziva na snimak govora političara biračima u Mičigenu. Jedan od učesnika sastanka pitao je za planove Vašingtona da se izgradi plutajući pristan na obali Gaze za isporuku humanitarne pomoći.

- Mi (Amerikanci) ne bi trebalo da potrošimo ni centa na humanitarnu pomoć. Trebalo bi da bude kao u Nagasakiju i Hirošimi. Treba brzo završiti sa tim - odgovorio je Volberg.

Kancelarija kongresmena je dala Vašington Postu audio snimak govora. Nakon što je Volberg predložio da se to "brzo završi" on je dodao da bi isto trebalo da se uradi i u Ukrajini, primećuje list.

Tim Volberg je kasnije svoje poređenje pojasa Gaze i Ukrajine sa japanskim gradovima Hirošimom i Nagasakijem, na koje su SAD bacile atomske bombe, objasnio željom za brzom pobedom u sukobima.

- Kao dete koje je odrastalo tokom Hladnog rata, poslednja stvar za koju bih se zalagao je upotreba nuklearnog oružja. U skraćenom videu, koristio sam metaforu da progovorim o potrebi da Izrael i Ukrajina brzo pobede u svojim ratovima. ne dovodeći američku vojsku u opasnost - objasnio je kongresmen.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?