NEMCI TVRDE: Uhapsili smo dvojicu ruskih agenata, špijunirali američku vojnu bazu za obuku ukrajinaca

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 16:22

NEMAČKA policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih zbog špijunaže u korist Rusije. Kako nemački mediji tvrde radi se o ruskim agentima koji su planirali napade u zemlji.

НЕМЦИ ТВРДЕ: Ухапсили смо двојицу руских агената, шпијунирали америчку војну базу за обуку украјинаца

Foto: EPA

Kako se navodi oni su delujući u ime Rusije, fotografisali su američke baze u Nemačkoj i planirali sabotažne napade na vojne rute, koje donosi američko oružje u Nemačku i Ukrajinu.

Dvojica muškaraca, su opisana kao dvojni nemačko-ruski državljani, pritvorena su u Bajrojtu zbog sumnje da su špijunirali za Rusija, kažu tužioci.

Diter S, 39, osumnjičen je za niz krivičnih dela špijuniranja.

Ona uključuju planiranje eksplozije, paljevine i održavanje kontakta sa ruskim obaveštajnim službama. On je takođe optužen da se borio za ruske proksi oružane snage u istočnoj Ukrajini.

Drugi osumnjičeni, identifikovan kao Aleksandar J, optužen je da mu je od prošlog meseca pomagao da identifikuje potencijalne mete za napad.

Der Spigel piše da je reč o 39-godišnjem Diteru S. i 37-godišnjem Aleksandru J. Prvi se borio za „DNR” 2014-2016, a od 2023. godine je imao kontakte sa ruskim specijalnim službama u vezi sa diverzantskim operacijama u Nemačka.

Drugi je navodno ruski obaveštajac.

Oni su špijunirali američku vojnu bazu u Grafenveru, gde se obučavaju ukrajinski vojnici, uključujući obuku na tenkovima Abrams, i planirane bombaške napade i paljevine na rutama vojnog transporta. Napadi su imali za cilj da poremete podršku Ukrajini.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja