LETOVI I DALJE KASNE: Aerodrom Dubai biće vraćen u pun kapacitet rada za 24 sata (VIDEO)

Novosti online

18. 04. 2024. u 17:43

MEĐUNARODNI aerodrom Dubai ponovo će raditi punim kapacitetom u roku od 24 sata, nakon što je u utorak pogođen najvećom količinom padavina za 75 godina od kada se vodi evidencija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, naveli su danas zvaničnici aerodroma.

ЛЕТОВИ И ДАЉЕ КАСНЕ: Аеродром Дубаи биће враћен у пун капацитет рада за 24 сата (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Glavni operativni direktor aerodroma u Dubaiju Majed Al Joker ističe da je, nakon ponovnog otvaranja terminala 1 i 3, saobraćaj na aerodromu stabilniji, preneo je TASS.

- Zahvaljujući tome, većina avio-kompanija prestala je da otkazuje letove i uspela delimično da povrati redovni režim, rekao je direktor.

Aerodrom u Dubaiju saopštio je ranije danas da je Terminal 1 nastavio prijem letova, a avio-kompanije Emirejts i FlajDubai otvorile su čekiranje za svoje letove na Terminalu 3, ali red letenja nije mogao biti u potpunosti obnovljen.

Avio-kompanije su upozorile putnike da na aerodrom treba da dođu samo ukoliko dobiju potvrdu rezervacije od avio-kompanije.

Al Joker je dodao da je aerodromski rad sada vrćen na 70 odsto kapaciteta, kao i da infrastruktura aerodroma nije pretrpela ozbiljna oštećenja.

- Kada se operacije vrate u normalu, procenićemo štetu i moći ćemo da ustanovimo gubitke", rekao je on.  

Međunarodni aerodrom u Dubaiju i danas ima probleme u radu zbog posledica nevremena u utorak, a i drumski saobraćaj još nije normalizovan, preneo je Rojters.

Aerodrom je saopštio jutros da je nastavljen prijem dolaznih letova na terminalu koji koriste strani avio-prevoznici, ali da letovi i dalje kasne.

Na autoputu kroz Dubai bila je otvorena za saobraćaj samo jedna traka, a glavni put koji povezuje taj grad sa Abu Dabijem zatvoren je u pravcu Abu Dabija. 

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.

BONUS VIDEO: SLOBODAN BRKIĆ: Gospod nikome ne da više nego što može podneti!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije