OŠTRE MERE DAJU REZULTATE: U Italiji smanjen broj zaraženih, broj preminulih i dalje visok

Tanjug

17. 11. 2020. u 10:19

NOVE oštre anti-kovid mere koje je početkom novembra uvela italijanska vlada uticale su na smanjenje broja novozaraženih, rekao je profesor univerziteta u Padovi, virolog Andrea Krisanti.

ОШТРЕ МЕРЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ: У Италији смањен број заражених, број преминулих и даље висок

AP photo

U poslednja tri dana broj novozaraženih korona virusom opada, tako je u odnosu na nedelju za šest hiljada manje inficiranih, ali je broj preminulih i dalje visok - u poslednja 24 sata 546 osobe su preminule od korona virusa.

- Plaćamo visoku cenu zaraze kovidom-19, od početka novog talasa pandemije preminulo je devet hiljada osoba. Tek naredne sedmice moći ćemo da vidimo da li su strože vladine mere efikasne, a ako značajnije ne opadane broj inficiranih, vlada će morati uvesti dalja ograničenja- rekao je profesor Krisanti za televiziju La7.

U skladu sa strategijom selektivnog uvođenja anti-kovid mera u pojedinim regijama, a u zavisnosti od epidemiološke situacije, vlada je još jednu regiju Abruzo, svrstala u kategoriju crvenih.

Odluka da se pooštre anti-kovid mere u jednoj regiji donosi se na osnovu 21 parametra koje procenjuje vladin naučno-tehnički komitet.

Od 20 italijanskih regija, sedam je svrstano u takozvanu crvenu zonu, gde su mere ograničenja veoma slične karantinu.

Nakon što se epidemiološki podaci poboljšaju, jedna regija može da oslabi mere ograničenja, ali do sada to se još nije dogodilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!