DAN ČASTI, HRABROSTI I LJUDSKOSTI: U podne, 61. put, uručenje priznanja "Večernjih novosti" najplemenitijima među nama

J. Matijević

03. 04. 2024. u 09:35

NA svečanosti u Skupštini grada Beograda, "Večernje novosti" će danas u 12 časova, 61. put, uručiti zlatne i srebrne plakete odvažnim i hrabrim dobitnicima priznanja u našoj tradicionalnoj i po svemu jedinstvenoj akciji "Najplemenitiji podvig godine".

ДАН ЧАСТИ, ХРАБРОСТИ И ЉУДСКОСТИ: У подне, 61. пут, уручење признања Вечерњих новости најплеменитијима међу нама

Foto: D. Milovanović

Srbija će tako još jednom imati priliku da se pokloni najhumanijima među nama, onima koji će postati nosioci "Srpske Legije časti", kako je ovo priznanje nazvao akademik Matija Bećković, predsednik žirija. 

Prenos svečanosti može da se gleda na našem sajtu novosti.rs, kao i u direktnom prenosu na kanalu Vesti Televizije Pink.

Zlatne plakete biće uručene za najplemenitiji pojedinačni, kolektivni i dečji podvig, kao i jedna koja se dodeljuje posthumno. Ove godine, izuzetno, biće uručena i Zlatna plaketa za kolektivni dečji podvig.

Hrabrim, odvažnim i humanim pojedincima iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Severne Makedonije, biće uručene i specijalne srebrne plakete.

Specijalnom žiriju "Večernjih novosti" za "Najplemenitiji podvig godine", koji je odlučivao o nagradama, predsedavao je akademik Matija Bećković, a članovi su: direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, modna kreatorka Verica Rakočević, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, predsednik i vlasnik "Komtrejd" grupacije Veselin Jevrosimović, glumica Rada Đuričin, košarkaš Dejan Tomašević, odgovorni urednik Informativnog programa TV Pink Goran Gmitrić, violinista Stefan Milenković, upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, dirigent SO RTS Bojan Suđić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić i direktorka Kompanije "Novosti" Olivera Anđelković.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini