POVODOM SVETSKOG DANA POEZIJE: Katarina iz Bijeljine recituje na ruskom - kao na srpskom

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 04. 2023. u 23:42

UČENICA Katarina Pajić iz Bijeljine je osvojila Gran pri nagradu na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku u Beogradu.

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ: Катарина из Бијељине рецитује на руском - као на српском

FOTO V Mitrić

Takmičenje pod nazivom "Očaravajući stihovi", održano je u Ruskom domu i okupilo 74 recitatora u kategoriji ruski kao strani jezik. Katarina Pajić, učenica Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika osvojila je 118 bodova i zasluženo ponela ovu laskavu nagradu. Pajićeva je istakla da joj je velika čast što je prepoznata na takmičenju ali i što se uspeh ceni i u opštini Ugljevik u kojoj živi.

- Smatram da je ruski jezik jedan od najsrodnijih jezika našem srpskom jeziku. Odvojeno od jezika ne postojimo pa ni jezik od nas. I to je ono što nas izdvaja od svih živih bića jer bez jezika ne možemo ništa da stvorimo - rekla je Pajevićeva.

Nastavnica ruskog jezika Osnovne škole “Aleksa šantić” Katarina Radovanović koja je pripremila Katarinu Pajić za takmičenje. Radovanovićeva je izrazila zadovoljstvo jer je Pajićeva osvojila prestižnu nagradu naglasivši da je ovaj uspeh veoma značajan za učenicu ali i školu koju ona pohađa.

- Drago mi je pre svega zbog Katarine jer je svoj rad i talenat pokazala na takmičenju ali i sredini u kojoj živi. Potrudili smo se da zajedno njen talenat i rad uz moju podršku sklopimo u jednu lepu priču koja je dala veliki rezultat - rekla je Radovanovićeva.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić tim povodom organizovao je prijem i nagradio je Katarinu Pajić sa 300 KM, a njenu nastavnicu sa 200 KM. Perić je čestitao na osvojenom priznanju istakavši da se uvek ističu oni koji ostvarajuju najbolje rezultate u svojim oblastima.

Takmičenje u recitovanju poezije na ruskom jeziku „Očaravajući stihovi“ se održava jednom godišnje u okviru programa, posvećenog Svetskom danu poezije i okuplja učenike osnovnih, srednjih škola i gimnazija. Učesnici se takmiče u nekoliko kategorija, među kojima je i kategorija za decu koja ne uči ruski jezik u školi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!