HUMANI I POŽRTVOVANI: Vatrogasci iz Ugljevika dve decenije postojanja obeležili i davalaštvom krvi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

21. 04. 2023. u 20:18

VATROGASNA jedinica Opštine Ugljevik povodom dve decenije postojanja i rada ugostila je predstavnike vatrogasnih jedinica iz cele Srpske i Udruženje profesionalnih vatrgasaca spacilaca Republike Srpske.

ХУМАНИ И ПОЖРТВОВАНИ: Ватрогасци из Угљевика две деценије постојања обележили и давалаштвом крви

Foto V Mitrić

Vatrogasci su  tim povodom organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj je dobijena 51 doza te dragocene tečnosti. Komandir smene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović, u ime domaćina, zahvalio je svima koji su danas ovu humanitarnu akciju a koji su boravili u ovoj podmajevičkoj opštini.

- Nadam se da će ova humanitarna akcija prerasti u tradiciju - rekao je Todorović i naveo da Vatrogasna jednica opštine Ugljevik broji 30 vatrogasaca.

Vatrogasce je posetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima.

Perić je izrazio zahvalnost organizatorima  akcije, Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina, dobrovoljnim davaocima krvi, a gostima poželio dobrodošlicu.

- Vatrogasci su humani, a brinu o određenoj vrsti naše bezbednosti, to su pokazali nebrojeno puta do sada. Zahvalan sam svim pripadnicima Vatrogasne jedinice opštine Ugljevik na svemu što čine za sugrađane naše  i celog kraja-rekao je Perić.

Perić  je rekao da je  sa predstavnicima vatrogasnih jednica iz opština Republike Srpske dogovoreno da u narednom periodu Ugljevik bude domaćin pokaznih vežbi vatrogasaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!