UNA I SANA SE KONAČNO POVLAČE U KORITA: Sabira se šteta u od poplava u krajiškim opštinama

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 05. 2023. u 16:45

REKE Una i Sana se povlače u korita i vodostaj reka konačno je u padu. Građani Kostajnice, Novog Grada, Prijedora i Kozarske Dubice nakon neliko dana mogu da odahnu.

УНА И САНА СЕ КОНАЧНО ПОВЛАЧЕ У КОРИТА: Сабира се штета у од поплава у крајишким општинама

Foto: Printscreen/Jutjub

Nadležni u pomenutim gradovima kažu da su ukinute vanredne mere odbrana od poplava i da se ide u sanaciju šteta koje je voda napravila.

Načelnik Novog Grada Miroslav Drljača rekao je da imaju 166 prijava za oštećenja koja su nastala zbog poplava.

- Najteža su oštećenja ulazak vode u stambene prostore. Imamo i 25 prijava za klizišta. Ne mislimo da su ovo konačni brojevi. Sada sledi procena štete - zaključio je Drljača.

- Una se počela povlačiti i uspeli smo da sačuvamo centar Kostajnice od poplave - izjavio je načelnik oštine Kostajnica Nikola Janjetović.

Otvoren magistralni put

VODA se povukla i sa magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica. Teretna vozila mogu da saobraćaju magistralnim putem Kozarska Dubica-Kostajnica u mestu Špilja, ali je za putnička vozila zabrana i dalje na snazi. Očekuje se totalna stabilizacija situacije u narednom periodu.

- Sad nam je plan da izbacimo vodu iz poplavljenih kuća, da se one očiste, dezinfikuju i obezbede. Imamo dovoljno pumpi na terenu - poručio je Janjetović.

On je napomenuo da je potrebno u budućnosti raditi na projektu i napraviti barijeru kako bi se Kostajnica odbranila od poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!