HARMONIKAŠI IZ SLOVENIJE U UGLJEVIKU: Najavljen svetski kup u septembru

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 07. 2023. u 12:51

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je prijem za predsednika Svjetske asocijacije harmonikaša Mirka Patarinija koji je zajedno sa orkestrom harmonika iz Slovenije bio u poseti ovoj podmajevičkoj opštini

ХАРМОНИКАШИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ У УГЉЕВИКУ: Најављен светски куп у септембру

V Mitrić

Orkestar harmonika iz Slovenije sinoć je održao koncert u Ugljeviku u okviru Druge letnje škole harmonike, a u susret 76 Svetskom kupu harmonike koji će se održati u septembru mesecu u Bijeljini i Ugljeviku.

Patarini je rekao da boravi u Ugljeviku već četvrti put te da je ovdašnjim harmonikašima držao master klasove.

- Osetim da u ovim krajevima postoji sve veće interesovanje za ovu vrstu muzike. A nakon Svetskog kupa harmonike koji će biti održan u septembru, profesoru Slaviši Periću biće mnogo lakše da privuče harmonikaše iz svih delova sveta - naveo je Patarini.

Prijemu su prisustvovali profesor harmonike Slaviša Perić zajedno sa Đorđem Perićem, mladim virtuozom harmonike. Profesor Perić zahvalio je Svetskoj asocijaciji harmonikaša i Mirku Patariniju na podršci i poverenju da Bijeljina i Ugljevik budu domaćini 76 Svetskog kupa harmonike.

- Najveća smotra harmonikaša se po prvi u istoriji održava na našim prostorima, a to će dodatno da afirmiše Republiku Srpsku, BiH, opštinu Ugljevik i grad Bijeljinu na svetskoj kulturnoj mapi-rekao je Perić i zahvalio opštini Ugljevik za podršku.

Šef orkestra harmonika iz Slovenija Mikela Uršić rekla je da je njihov cilj da publici predstave akademsku harmoniku. Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je gostovanje Patarinija i orkestra harmonika iz Slovenije uvod u najveću svetsku smotru harmonikaša koja će se održati u Bijeljini i ovoj podmajevičkoj opštini. Perić je zahvalio Patariniju i Osnovnoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković” zbog svega što čine za ovaj kraj.

- Svetski kup harmonike će biti prilika, ne samo za razvoj harmonike na ovim prostorima, nego i za pokazivanje najlepšeg lica našeg kraja i Republike Srpske jer ćemo ugostiti veliki broj harmonikaša koji dolaze sa različitih svetskih meridijana-rekao je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!