VIŠE OD 48.000 DOMAĆINSTAVA U SRPSKOJ DOBIĆE POMOĆ ZA GREJANJE: Na račune stiže po 476 KM

S. MIŠLjENOVIĆ

05. 09. 2023. u 18:14

TOKOM septembra najugroženijim kategorijama stanovništva u Srpskoj trebalo bi da bude isplaćena pomoć za grejanje za šta je Vlada RS odobrila 32,2 miliona KM iz paketa pretpristupne pomoći EU. Ovim paketom podrške u RS biti obuhvaćeno više od 48.000 domaćinstava, a pojedinačna pomoć iznosiće 476 KM.

ВИШЕ ОД 48.000 ДОМАЋИНСТАВА У СРПСКОЈ ДОБИЋЕ ПОМОЋ ЗА ГРЕЈАЊЕ: На рачуне стиже по 476 КМ

Foto: V. Ćirić

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić, izjavio je da će pomoć dobiti korisnici iz dve boračke kategorije, penzioneri čija penzija je manja od 350 KM, korisnici novčane pomoći, dečjeg dodatka i stariji od 65 godina bez primanja.

Šeranić je naveo da će sredstva biti direktno isplaćivana na račune korisnika, odnosno onako kako dobijaju sredstva iz budžeta za svoja stečena prava.

- Sa Ministarstvom finansija smo usaglasili način na koji će se sredstva isplaćivati i sada je na redu realizacija ovog ciklusa - rekao je Šeranić i poručio građanima da će brzina isplate zavisiti od tačnosti podataka koje su naveli.

Ministar je naglasio da će za neka lica možda biti potrebna provera podataka i pozvao građane na strpljenje.

Bez ikakvih primanja njih 1.603

MINISTAR Alen Šeranić je precizirao da u RS ima 1.603 osoba starijih od 65 godina koja nemaju nikakva primanja i ispunule su uslove iz javnog poziva, zatim 12.500 lica korisnika dečjeg dodatka, i 3.750 lica koja su korisnici novčane pomoći.

Dodaje da su centri za socijalni rad u poslednja dva meseca uradili veliki posao kada je reč o dostavljanju podataka o najugroženijim kategorijama.

- Dve kategorije sa kojima direktno sarađujemo su korisnici novčane pomoći, i korisnici prava na dečji dodatak - istakao je Šeranić.

Pored socijalno ugroženih, pomoć stiže i bivšim borcima. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, Danijel Egić, rekao je da će ovu pomoć dobiti nezaposleni demobilisani borci Vojske RS od prve do pete kategorije mlađi od 60 godina koji su primaoci mesečnih boračkih naknada, borci stariji od 60 godina od prve do pete kategorije koji su u stanju socijalne potrebe, kao i penzioneri čija penzija ne prelazi 350 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)