LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE: U Brocu kod Bijeljine venčali se Semberac i Tajlanđanka

B.Milošević

06. 10. 2023. u 11:03

ZANIMLjIVA ljubavna priča o dvoje mladih i zaljubljenih, Viktoru Nikoliću (28) iz semberskog mesta Brodac, i Aj Kulnari (25) iz Tajlanda, ovih dana je krunisana brakom i crkvenim venčanjem u Hramu Svetog arhangela Mihaila u Brocu.

ЉУБАВ НЕ ЗНА ЗА ГРАНИЦЕ: У Броцу код Бијељине венчали се Семберац и Тајланђанка

Foto: B. milošević

Prethodno je Aj u martu ove godine doputovala u Bijeljinu, poželevši da se svom suprugu pridruži i u pravoslavlju, a krštenje je obavljeno u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Brocu.

- Moji roditelji su budisti, ali su dobro prihvatili moju želju i odluku da budem pravoslavna hrišćanka - kaže Aj.

Venčanju su prisustvovali kumovi, najuža rodbina mladenaca, a iz Tajlanda su stigli nevestini deda i baka, da svedoče tom uzvišenom činu spajanja u very dvoje mladih.

Viktor Nikolić, po struci programer, prošle godine je, sasvim slučajno, za odmor odabrao Tajland.

- Želeo sam da radim, ali da upoznam kulturu neke daleke, azijske zemlje. Tajland mi se učinio najzanimljivijim i otputovao sam za Bangkok u kome sam ostao nekoliko dana, i nastavio sam na sever u grad Čang Mai. Tu sam sreo Aj, ispostaviće se kasnije, bio je to sudbinski susret koji se završio brakom - priča Viktor.

Nakon samo dva meseca poznanstva Viktor je zaprosio Aj.

- Naravno, rekla sam "da", a moji roditelji, kada su ga videli, rekli su mi da osećaju da je fin i dobar čovek - kroz osmeh priča Aj.

Mladence dočekali trubači

NA izlazu iz crkve, mladence su dočekali trubači, na šta je Aj prokomentarisala da su i u Tajlandu slične svadbe, vesele i bučne sa puno dekoracija i veselja u svadbenoj koloni. Ushićena i impresionirana samim činom venčanja, Aj Kulnari Nikolić uspela je na srpskom da kaže: "Ja sam srećna..."

Pre samog venčanja, Aj je uz pomoć Viktorove mame Svetlane sa oduševljenjem pričala o novoj sredini, novoj porodici.

- Svi su me lepo prihvatili, ovde mi se sve sviđa, i ljudi i priroda, volim burek, ćevape, sarmu... Mama mi je rekla da sam ja njena, ne snajka, nego ćerka. Sve zajedno radimo, ja prošetam do prodavnice, obožavam zelenu pijacu sa stolovima šarenim od voća, povrća i cveća - priča Aj.

Na samom venčanju, Aj je uzbuđeno, sa crkvenom krunom na glavi i ruke vezane za mladoženjinu ruku, u oltaru načinila prve korake kao Aj Nikolić.

Posebno joj se dopala priča sveštenika na venčanju, koji je rekao da mladoženja pre braka ima samo pola duše, a ženidbom, njegova i nevestina duša se spajaju, i čine jednu dušu.

- Vi ste, od danas, dva tela a jedna duša - rekao je sveštenik, poželevši mladencima puno lepe i zdrave dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!