POŠTOVATI ZAŠTITNE MERE ILI KATANAC: Zatvoreno 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj

S.M.

26. 10. 2020. u 17:30

NADLEŽNI inspektori su u proteklih sedam dana izrekli meru sedmodnevne zabrane rada za još 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj, jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mera s ciljem sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

ПОШТОВАТИ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ ИЛИ КАТАНАЦ: Затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској

Foto: D. Pozderović

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave izvršili 2.505 inspekcijskih kontrola u kojima su u 34 slučaja subjekti zatečeni u prekršaju, te su im izrečene i kazne u iznosu od 41.000 KM.

Za nešto više od četiri meseca izvršeno je više od 20.000 inspekcijskih kontrola u kojima izrečene kazne u iznosu od 320.000 KM i 22 zabrane rada na period od sedam dana.

Iz Inspektorata su istakli da cilj inspekcije nije kažnjavanje već obezbeđivanje primene propisa, a u trenutnoj situaciji i zaštite zdravlja i života građana, privrednih aktivnosti, ekonomije i očuvanje bolničkih kapaciteta.

-Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani, te apelujemo na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od izricanja mjere zabrane rada", poručuju iz Inspektorata Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!