BURA SE NE STIŠAVA: Oglasila se Barjaktarović - postavila post na Instagramu

M.Ć.

12. 09. 2020. u 10:40 >> 10:40

NE stišava se i dalje buka oko skandaloznog nastupa Jadranke Barjaktarović u Podgorici, kada je, na jednom skupu, promenila tekst refrena čuvene pesme Mitra Mirića, i zapevala "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije".

БУРА СЕ НЕ СТИШАВА: Огласила се Барјактаровић - поставила пост на Инстаграму

Foto ATA Images

Posle ovakvog istupa folkerke koja se afirmisala u našoj zemlji, udarne srpske televizije sa nacionalnom frekvencijom su joj zatvorile vrata, a i brojne kolege su joj okrenule leđa. To je razbesnelo Barjaktarovićevu, koja se oglasila na insta-storiju i napisala:

- A kolege i prijatelje smo takođe videli. Niko stori da okači, da reklamira moj novi profil. Traže ljudi da ideš od vrata do vrata, da ih moliš. Sve patriote se sakrile u mišje rupe.

Jadranka je dala izjavu za medije koji nisu odlučili da je ignorišu.

- Znate onu narodnu "Ko peva, zlo ne misli" - rekla je folkerka. - To je moj odgovor na celu hajku. U mom nastupu nije bilo nikakve namere da ikoga uvredim. Ta emocija moja te večeri je bila isključivo pozitivna. Imala sam zakazan nastup, radila sam svoj posao. Nije prvi put da zabavljač izmeni tekst za zabavi publiku. Ja sam poznata kao dobar zabavljač. To je sve. Jedan umetnik ne može da pokvari odnose dve zemlje. Sve je ovo zlonamerno ispolitizovano, ja plaćam nečiju ostrašćenost. Kao što glumac ima tekst, tako i zabavljač odgovara željama publike.

Barjaktarovićeva je nastavila:

- Nikad nisam gradila karijeru na skandalima. Sve sam to emotivno doživela. Videćemo da li ću se vratiti u Srbiju i nastaviti karijeru, ali, mislim da mogu, narod razume naš zabavljački posao. Mi nismo ničiji, niko nas nije napravio, nama je bog dao glas. Nisam ja prva bacila kamen. Mnoge kolege iz Srbije u Crnoj Gori pevaju crnogorske pesme. To ne znači da ne vole Srbiju, nego udovoljavaju publici. To svi radimo.

Foto: Instagram

Katarina Živković
KATARINA ŽIVKOVIĆ: NIJE SE NI IZVINILA

FOLKERKA Katarina Živković, koja je prva javno osudila Jadrankin gest, navodeći na "Instagramu" da je Barjaktarovićeva dala autogol, u izjavi za beogradske medije je istakla:

- Bila sam povređena, i kao neko ko živi u ovoj našoj državi, i kao pevač.

Najviše ju je, kaže, pogodilo to što je Jadranka iskoristila status pevačice i uradila nešto što nikako nije smela, a onda nije osetila potrebu da se izvini srpskoj javnosti.

- Mi ne treba da raspirujemo mržnju - naglašava Živkovićeva. - Ono što radi politika, mi treba da radimo suprotno.

Katarina je nastavila:

- Svakom od nas može da se desi da kaže nešto što u datom momentu ne misli, ali isto je tako ljudski da kažemo: "Izvinite, nisam tako mislio."

Živkovićeva je još napomenula da je nerviraju kolege koje karirkiraju i menjaju tekst pesme, jer misle da je to duhovito.

Katarina Živković - Foto ATA Images

NEPOŽELjNA I NA FESTIVALIMA

SAVEZ estradno-muzičkih umetnika Srbije odlučio je da, povodom aktuelnih dešavanja, Jadranki uskrati mogućnost učestvovanja na festivalima koji su u njihovoj nadležnosti.

- U svetlu najnovijih događaja vezanih za nacionalistički ispad pevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je doneo odluku da joj uskrati gostoprimstvo na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i na svim drugim manifestacijama koje ćemo ubuduće da organizujemo - navodi se u saopštenju SEMUS. - Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemlji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pevačici to biti nauk za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave