TATA MI JE UMRO NA RUKAMA: Borin sin o poslenjim trenucima velikog pevača - "Nije se mnogo mučio"

Novosti onlajn

13. 10. 2020. u 14:40

PREKJUČE je počeo da se guši, voda mu je ušla u pluća. Borio se do poslednjeg daha, ali nije uspeo. Otišao je brzo, hvala Bogu, nije se mnogo mučio, priča Vladan Drljača.

ТАТА МИ ЈЕ УМРО НА РУКАМА: Борин син о послењим тренуцима великог певача - Није се много мучио

Foto: Printscreen/Jutjub

Legendarni pevač Bora Drljača preminuo je prekjuče na rukama svog sina Vladana. Stariji naslednik poznatog folkera kaže da se njegov otac nije namučio i da je izdahnuo okružen najmilijima, u svom domu u Beogradu.

Loš osećaj

- Tata je prekjuče odjednom počeo da se guši, voda mu je ušla u pluća. Borio se do poslednjeg daha, ali nije uspeo. Brzo je otišao, hvala Bogu, nije imao strašne bolove. Držao sam ga za ruke dok je umirao. U tim trenucima je pokušao nešto da mi kaže, ali nije mogao da priča. Preminuo je u krugu porodice; pored njega su bili moja supruga Slavica, mlađi brat Matija i tatina rođena sestra Milica - sa tugom u glasu priča Vladan i dodaje da je pevač već nekoliko meseci imao ozbiljnih zdravstvenih problema:

- Tati je na debelom crevu dijagnostikovan maligni melanom, koji je počeo da se širi. Otišao je na mozak, pa je Bora išao na četiri, pet zračenja, a potom su ga otpustili kući. Otežano je pričao, dva puta je umeo da me pita za istu stvar.

Borin najbolji prijatelj Era Ojdanić imao je loš osećaj za čoveka sa kojim se družio duže od pola veka.

- Poslednjih 20 dana sam stalno zvao Boru na mobilni, ali mi se nije javljao. Onda sam mu poslao poruku: "Brate moj, kako si, šta radiš?" Pre četiri dana mi je stigla poruka od njegove dece sa Borinog telefona: "Tata je danas otpušten iz bolnice. Imao je zračenja zbog karcinoma na mozgu." Sve mi je bilo jasno - kroz suze kaže Ojdanić.

Kada je primio vest da ga je prijatelj napustio, Era je odmah popio tabletu za smirenje i za krvni pritisak.

- Mnogo sam tužan. Voleo sam ga i voleću ga zauvek. Nas dvojica se nikada nismo posvađali. Stalno smo se šalili na svoj, ali i na tuđ račun. Mnogo će mi nedostajati - priča folk pevač i otkriva da će Borina najveća želja ostati neispunjena:

- U grob je odneo svoju najveću želju, da postane deda. Govorio je: "Ti imaš pet unučadi, a ja nijedno."

Nedostajali mu unuci

I sam Drljača često je govorio na ovu, za njega veoma bolnu temu.

- Patim što nemam unučadi. Za šta sam sve ovo stvarao? Jedino ja da napravim još jedno dete. Celog života sam želeo da imam devojčicu. Za roditelje nema ništa lepše od toga. Sinovi su barabe, muškarci nemaju osećaj kao što ga imaju žene - izjavio je nedavno Drljača.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena