HRVATI SE SLADE NEUSPEHOM SRBA! "Oni su najgori u istoriji, fudbal ovo ne pamti"

Novosti online

22. 09. 2023. u 09:24

Zanimljiva ali i neuspešna evropska nedelja za srpske klubove. Još jedna u nizu. Istina, svi su gostovali, posebno teško bilo je Crvenoj zvezdi i TSC-u, koji su igrali u Engleskoj, no kada se crta podvlači i sračunava učinak za Uefinu rang-listu koeficijenata, onda je potpuno nebitno ko je protiv koga igrao. Svaka pobeda jednako vredi, svaki poraz znači novi korak unazad.

ХРВАТИ СЕ СЛАДЕ НЕУСПЕХОМ СРБА! Они су најгори у историји, фудбал ово не памти

FOTO: Tanjug/AP

Ono što je svakako zanimljivo: svi su vodili! I Zvezda i Čuka i TSC! Nažalost, na kraju ipak knjižimo tri neuspeha, tri poraza i nula bodova na ‘nacionalnu stvar’.

Naime, srpski klubovi imaju poprilično loše rezultate u Evropi ove sezone. Čak je pet klubova uzelo učešće, od čega su Vojvodina i Partizan ispali još u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok su do grupne faze došli TSC i Čukarički (porazima u plej-ofu prešli u takmičenje ispod), a Crvena zvezda je kao šampion direktno dospela u Ligu šampiona.

O tome je na društvenoj mreži "X" pisao i Tomislav Globan, poznati fudbalski analitičar iz Hrvatske, koji radi i kao profesor sportske ekonomije na Univerzitetu u Zagrebu. U fudbalskim krugovima, Tomislav je i jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski poznavalac, koji se najčešće bavi analizom samih utakmica, takmičenja, ali i rezultata.

- Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u istoriji evropskih kupova. Od top 30 zemalja sigurno jeste, a ovi ispod top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabeleže ovoliko poraza - napisao je Globan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana