KAD SU SE KUGLICE OTVORILE: Ovo su rivali Srbije u A diviziji UEFA Lige nacija

N. I.

08. 02. 2024. u 19:30

KADA ste u eliti, red je da "plešete" samo sa elitom. Fudbalska reprezentacija Srbije je dobrim rezultatima na terenu obezbedila sebi konačno učešće u A diviziji Lige nacija koju je UEFA još 2018. godine kreirala kao novi i dobar takmičarski projekat.

КАД СУ СЕ КУГЛИЦЕ ОТВОРИЛЕ: Ово су ривали Србије у А дивизији УЕФА Лиге нација

FOTO: M. Vukadinović

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija na umu trenutno imaju samo nastup na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, ali su danas u Parizu dobili rivale u Ligi nacija u kojoj će u Grupi 4 A divizije igrati protiv Španije, Danske i Švajcarske.

Na prvi pogled i prvo slušanje odmah nam je palo na pamet: Španci stižu kao veliki favoriti, opet ćemo na Švajcarce od kojih smo gubili na poslednja dva Mundijala u grupi u rusiji i Kataru i opet će nam rivali biti dvojica najiritantnijih iz njihovog tima, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri...

Danci "bodu oči" i zbog toga što ćemo sa njima biti u istoj grupi na Prvenstvu Evrope ovog leta u Nemačkoj. Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na sinoćnom žrebu Lige nacija u Parizu predvodio je predsednik Dragan Džajić, a uz njega su u dvorani bili generalni sekretar Jovan Šurbatović i selektor Dragan Stojković. Zamiljivo je da je kuglice sa svim rivalima u Diviziji A izvlačio nekadašnji španski as Huan Mata. Jedna od zvanica na žrebu bio je i nekadašnji kapiten Srbije Aleksandar Kolarov koji je izvlačio kuglice za grupe u Diviziji B.

START U SEPTEMBRU

PRE nego što se sazna precizan raspored utakmica, poznati su termini odigravanja Lige nacija. Prvo kolo će se igrati od 5. do 7. septembra 2024. godine, drugo od 8. do 10. septembra, treće od 10. do 12. oktobra, četvrto od 13. do 15. oktobra, peto od 14. do 16. novembra i šesto od 17. do 19. novembra.

Žreb za plej-of je u novembru 2024, mečevi plej-ofa od 20. i 25. marta 2025, četvrtfinale A divizije je od 20. do 25. marta, a završni turnir od 4. do 8. juna 2025. godine

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave