TROJKA SKUPO PLAĆENA: Kako je Crvena zvezda pobedila TSC u derbiju kola

Z. Ćorović

02. 03. 2024. u 18:59

ŠAMPION je položio ispit u prvom derbiju i u dobrom raspoloženju dočekuje sledeći, još važniji megdan sa Partizanom. U lepom fudbalskom ambijentu, na krcatom stadionu u Bačkoj Topoli, Crvena zvezda je savladala TSC, a i ovoga puta su joj dosuđena dva opravdana penala - 3:1 (1:0).

ТРОЈКА СКУПО ПЛАЋЕНА: Како је Црвена звезда победила ТСЦ у дербију кола

FOTO: FK Crvena zvezda

Ipak, plaćena je skupa cena za trijumf. Veliki peh za crveno-bele je što se kapiten Aleksandar Dragović teže povredio, stradao mu je mišić, napusti je teren u 28. minutu i velike su šanse da će propustiti derbi sa Partizanom sledeće subote. To nije bio jedini maler, mladi napadač Vladimir Lučić izvrnuo je zglob, a u samom finišu je i drugi štoper Spajić hramljući napustio teren.

Krenuo je šampion silovito. Žestok, visok presing Beograđana često je unosio paniku kod domaćina. Ta agresivna taktika donela je i vodeći gol, kada je Kanga u 35. presekao početni pas golmana Ilića i Vulić je morao u svom kaznenom prostoru rizično da uklizava kako bi sprečio najgore. Učinilo se da je start ispravan, ali je posle intervencije iz VAR sobe sudija Ilić pokazao na belu tačku jer je bilo očigledno da je vezista plavih rukom povukao loptu kao hokejaškom palicom.

Penali su za Kangu postali prava poslastica, ovo mu je bio šesti ove sezone - 0:1. Mogao je Gabonac i mnogo ranije da se upiše u strelce, ali je u 8. minutu njegova bomba sa ivice šesnaesterca zadrmala prečku.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević malo je iznenadio prepiskom Baharovog izuma sa Mijailovićem na desnom beku. Razlika je u tome što je kod Izraelca i u toj, ali i u nekim drugim varijantama, odbrana bila mnogo labavija. Međutim, kada je Điga zamenio iskusnog Dragovića opravdano se pojavila bojazan kod Zvezdinih navijača da bi moglo da zaškripi u poslednjoj liniji. To se potvrdilo kod kornera domaćih u 61. kada je Điga ispustio Pantovića, što je kažnjeno izjednačenjem - 1:1.

Samo dva minuta kasnije Zvezda je ponovo povela. Kanga je oštro centrirao, lopta je preskočila nekim čudnim slučajem trojicu igrača i na drugoj stativi kao "naručena" sela na Bukarijevu desnicu za lak mat - 1:2.

TSC je svom snagom krenuo po novo izjednačenje. Ono bi se i desilo da Zvezdin golman Glazer vrhunskom intervencijom, nalik brojnim iz Lige šampiona, nije sprečio da snažan udrac Jovanovića sa desetak metara završi u mreži. Drame nije bilo, jer je u finišu dosuđen i drugi penal za goste posle naivnog prekršaja Antonića nad Krasoom. Korejanac Hvang bio je precizan i stavio tačku na trojku.

- Mnogo nam je bilo važno da pobedimo, čestitam igračima na odličnoj partiji. Dobro smo se pripremili, imali jasan cilj, iako su nam tri poverede Dragovića, Lučića i Spajića napravile velike probleme - rekao je posle meča Vladan Milojević, trener crveno-belih.

Njegov mlađi kolega Žarko Lazetić žalio je za boljim rezultatom.

- Čestitam Zvezdi na pobedi, bolje smo igrali u nastavku, ali nas je skupo koštala nepažnja kod drugog primljenog gola. Rekao sam mojim igračima i pre utakmice: sila Boga ne moli, ali silu Bog ne voli - bio je malo i zagonetan Lazetić.

TSC - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

STRELCI: Pantović u 61. minutu za TSC, a Kanga u 36. minutu (iz penala) Bukari u 63. i Hvang u 84. (iz penala) za Crvenu zvezdu. Stadion: "TSC arena". Gledalaca: 4.000. Sudija: Milan Ilić 7.

TSC: Ilić 6 - Krstić 6, Pejić 6, Antonić 6, Petrović 6 (od 70. Vlalukin -) - Milosavljević 6, Vulić 6 (od 70. Rakonjac -), Đakovac 6,5 (od 90. Popović-) - Jovanović 6,5 (od 70. Radin -), Pantović 6,5 (od 74. Stanić -), Ćirković 6.

C. ZVEZDA: Glazer 7,5 - Mijailović 7, Dragović - (od 28. Điga 6), Spajić 7, Rodić 7 - Kanga 8, Hvang 7, Ivanić 7 (od 77. Olanjinka-) - Lučić 6,5 (od 43. Stamenić 6,5), Bukari 7, Endiaje 7,5 (od 77. Kraso-).

Igrač utakmice: Kanga (C. zvezda).

Bonus video: "ŽABICA" KOJA JE ŠOKIRALA ZVEZDU: Ovako je TSC dao gol šampionu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!