AMERI POTCENILI JOKIĆA: Da li je moguće da ovo rade NBA šampionu?

Novosti online

07. 10. 2023. u 21:51

JEDAN od najuticajnijih američkih sportskih medija, ESPN smatra da će Denver nagetsi imati lošiju sezonu nego prethodne sezone.

АМЕРИ ПОТЦЕНИЛИ ЈОКИЋА: Да ли је могуће да ово раде НБА шампиону?

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni NBA šampion u letnjoj pauzi ostali su bez Brusa Brauna, ali je tim zadržao okosnicu.

To ipak nije bilo dovonjno novinaru ESPN-a Kevinu Peltonu da veruje u četu koju predvodi Nikola Jokić. On smatra da će Memfis Grizlisi i Minesota Timbervulvsi imati bolju sezonu od Nagetsa.

- Ne bi trebalo da bude posebno iznenađujuće ako ukupan broj pobeda Nagetsa ne dostigne prošlogodišnjih 53, zahvaljući čemu su bili prvi na Zapadu. Napomenuo sam u prognozi da će biti jedan od timova koji će verovatno doživeti pad. Izgubili su Brusa Brauna, čije će minute verovatno podeliti nedavni izbori sa drafta, i Denver na papiru ne deluje tako duboko. Poslednji faktor ovde je taj što šampioni obično ne stavljaju toliko naglaska na regularni deo sezone, iako prednost domaćeg terena u Denveru ima više vrednosti nego bilo gde drugde, napisao je Pelton.

Denver se dosta uzda u Kristijana Brauna, momka koji ulazi u drugu godinu profesionalne karijere, koji je prošle sezone kao "ruki" imao važna minuta i pokazao da će biti od velike važnosti u godinama ispred.

Dodat je veteran Džastin Holidej, a očekuje se i od Redžija Džeksona da ima bolju sezonu, nakon što nije bio važan faktor u plej-ofu.

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, Pelton smatra da Nagetsi neće ponoviti istu igru kao prošle sezone i prognozira im 46 pobeda u regularnom delu sezone. Priznaćete, potcenjivački.

Kada je reč o ostatku Zapada, Pelton vidi Dalas Meverikse van osam pozicija, na devetom mestu, dok Lejkersima predviđa svega 41 pobedu...

Takmičarska godina počinje u noći između 23. i 24. oktobra utakmicom između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa (01.30).

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)