OVAJ TRANSFER NIKO NIJE OČEKIVAO! Košarkaški reprezentativac Srbije u Sakramento kingsima

Novosti online

01. 11. 2023. u 21:15

Zbog onoga što Nikola Jokić radi, Denver nagetsi su postali najpopularniji košarkaški tim u Srbiji, ali dugo vremena je to bio Sakramento, još od vremena kada su u njemu harali Vlade Divac i Peđa Stojković, potom za njih igrali Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. A sada će Srbi ponovo imati razloga da bodre kingse.

ОВАЈ ТРАНСФЕР НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Кошаркашки репрезентативац Србије у Сакраменто кингсима

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Filip Petrušev je novi član "kraljeva".

Kako je saopštio jedan od najbolje informisanih NBA novinara, Adrijan Vojnarovski, srpski reprezentativac stiže u Sakramento iz Los Anđeles Kliipersa.

Nisu poznati svi detalji tog transfera osim da će kingsi "dobiti i novac", ali je ovo posledica "mega-trejda" koji se nedavno desio, kada je Petrušev bio deo razmene Filadelfije i pomenutog kluba iz "grada anđela", a sve  zbog odlaska nezadovoljnog Džejmsa Hardena iz Seventiksersa.

"Kingsi će imati priliku da vide ima li 23-godišnjak šanse da kod njih izgradi budućnost", piše Vojnarovski.

Filip Petrušev je igrao za Megu, Efes i Crvenu zvezdu pre nego što je ovog leta, posle nastupa za Srbiju na Mundobasketu i osvajanja srebrne medalje, otišao u Filadelfiju koja ga je 2021. izabrala kao 50. pika na draftu. Solidne partije tokom pripremnih mečeva nisu, međutim, bile dovoljne da izbegne selidbu u "paketu" sa Hardenom, a onda je usledila i nova, u vrlo talentovani tim Sakramenta.

Filip Petrušev / FOTO: M. Vukadinović

"Kraljevi" su posle 16 godina čekanja ovog marta uspeli da izbore plej-of, a u njemu su, posle sedam mečeva sa Golden stejtom, eliminisani.

Posle tri uvodna meča nove sezone, Sakramento je na učinku 2-1, a na "visokim" pozicijima, na koje pretenduje i Petrušev, ekipa trenera Majka Brauna ima Domantasa Sabonisa (17,7 poena ove sezone), Harisona Barnsa (17 poena), mladu zvezdu Kigana Mareja (16 poena po utakmici) i veliku nadu, Sašu Vezenkova (9,7), pa srpskom reprezentativcu neće baš biti lako da se dokaže.

Nova sezona NBA lige

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, Bogdan Bogdanović i Atlanta, Nikola Jović i Majami, Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić sa Majamijem, Boban Marjanović i Hjuston, te Petrušev u novom klubu, ali i ne samo oni već i svi ostali asovi - pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave