NA RED DOŠAO I MEČ SRBIJA - UKRAJINA: "Podrška s tribina će nam mnogo značiti!"

Novosti online

06. 11. 2023. u 21:23

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otvara nove kvalifikacije za Evrobasket 2025. utakmicom protiv Ukrajine u četvrtak 9. novembra od časova u novobeogradskoj «Hali sportova Ranko Žeravica» uz besplatan ulaz za sve posetioce.

НА РЕД ДОШАО И МЕЧ СРБИЈА - УКРАЈИНА: Подршка с трибина ће нам много значити!

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranice Marine Maljković vredno rade, kako bi se što bolje pripremile za start prvog «prozora», u kome će se još i u nedelju 12. novembra u Skoplju sastati sa Severnom Makedonijom.

– Još jedan kvalifikacioni prozor je pred nama i očekuju nas dve jake utakmice. Juče smo odradile prvi trening zajedno i zvanično počele pripreme. Nemamo mnogo vremena da se uigravamo i zato svaki trening treba da odradimo maksimalno. Prva utakmica protiv reprezentacije Ukrajine će biti veoma teška. Znamo da imaju dobru ekipu i da će doći u punom sastavu, tako da će nam pomoć sa tribina mnogo značiti. Što se tiče reprezentacije Severne Makedonije, nismo se sastajale do sada, ali to nas ne sprečava da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo naš cilj – istakla je Dragana Stanković.

Košarkaška reprezentativka Srbije Dragana Stankovć / FOTO: KSS

Faktor domaćeg terena i pomoć publike ističe i Kristina Topuzović, koja se nada punim tribinama.

– Očekivanja su uvek ista. Na nama je da iskoristimo ovih par dana da se što bolje pripremimo i da radimo na našoj igri. Ekipa smo koja se dobro poznaje. Odigrale smo dva prvenstva zajedno i imamo veliko međusobno poverenje. Ukrajina i Severna Makedonija su dobre ekipe. Na nama je da uđemo fokusirane u utakmice i odigramo ih na visokom nivou – zaključila je Kristina Topuzović.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

Bonus video: DOČEK ZA PAMĆENjE - Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!