JOVANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Vratiću sjaj Ciboni

J. KERBLER

02. 02. 2021. u 19:37

TREBALO je da prođe čak 31 godina da zagrebačku Cibonu preuzme košarkaški trener iz Srbije, mladi i perspektivni Vladimir Jovanović.

ЈОВАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Вратићу сјај Цибони

PROMOCIJA Rozić, Jovanović i Čavlović/FOTO: J. K.

Poslednji je bio Dragan Šakota, a dolazak Jovanovića pred završnicu Kupa Hrvatske, zainteresovao je izuzetno veliki broj novinara na predstavljanju novog trenera u VIP salonu "Dražen Petrović" u Zagrebu.

I niko od novinara, doslovno niko, nije postavio nijedno pitanje vezano za uvek vruće relacije Beograda i Zagreba, ne samo u sportu, već se samo i jedino govorilo o Jovanovićevim ambicijama kako da Ciboni vrati stari sjaj. To što slavni klub od sada trenira talentovani srpski trener za sve je bilo normalno, što uliva nadu da plovimo i prema nekim stvarno normalnim vremenima.

- Veoma mi je drago što sam ovde. Cilj mi je da trofeji počnu da stižu u klupsku vitrinu, ali i da pomognem u razvoju mladih igrača. Upoznat sam s njihovom kvalitetom i mislim da imaju prostora za napredak. Prvi utisci su mi pozitivni, jer je stari trener Ivan Velić ostavio dobru ekipu - kaže Jovanović za "Novosti", svestan duge istorije kluba i mnogobrojnih trofeja koje je osvojio.

Jovanović je na pitanje "da li je i ranije, hvaleći zagrebački klub, imao želju da dođe", odgovorio da nikada ne želi da propustiti priliku da pohvali one koji igraju dobro.

- Za mene je ovaj trenerski posao jedan od najvećih izazova, jer Cibona mnogo znači u košarkaškom svetu. Nije sada onakva kakva je bila ranije, ali moje ambicije su da se vratimo na puteve stare slave - kaže Jovanović, koji je za vreme kratkog boravka u Zagrebu uspeo da upozna igrače, a već sutra (18.00) će ih, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, voditi protiv Škrljeva.

SPECIJALNOST RAD SA MLADIMA

JOVANOVIĆ je najmlađi trener u ABA ligi, a ujedno i jedan od najtalentovanijih na ovom prostorima, kojem je specijalnost upravo rad s mladim igračima. U FMP je bio od 2012, prvo kao pomoćni trener, da bi od leta 2017. do decembra 2020. bio prvi trener "pantera". Pomoćni trener reprezentacije Srbije je od decembra 2019.

- Dolazim iz temperametne sredine i treniraću klub u temperamentnoj sredini, pa ćemo tako i igrati, fajterski, otvoreno, brzo. Kup i prvenstvo su nam izuzetno važni, pa zato s velikom dozom spremnosti izlazimo na teren. Borićemo se za svaki trofej.

Mladi srpski trener kaže da je još rano da govori o novinama koje će uvesti.

- Najbitniji su igrači, sva su svetla okrenuta prema njima. Bitno mi je da budemo tim, pomoći ću koliko mogu da iz godine u godinu budemo sve bolji.

Jovanović najavljuje da njegov dalji angažman u reprezentaciji Srbije neće biti problem za klub, a još manje za igrače.

- Dobio sam dozvolu uprave kluba da nastavim sa radom i u timu koji vodi reprezentaciju Srbije - potvrdio nam je Jovanović, koji je u Zagrebu do promocije održao dva treninga s novim igračima.

UGOVOR NA GODINU, PLUS DVE

UGOVOR je potpisan za ovu i još dve sezone, a Jovanović se nada, kao i vođstvo kluba, da će još dugo da ostane u Zagrebu.

- Igrači su me prihvatili, svima nam je cilj da se borimo za nove trofeje, a trebaće još malo vremena za nove ideje - kaže Vladimir, dok direktor Čavlović obećava da će novi trener imati vremena da se odluči i za dolazak novih igrača.

Direktor kluba Domagoj Čavlović, koji uprkos otkazu hvali rad bivšeg trenera Velića, kaže da su s novim trenerom "kliknuli na prvu".

- Vladimir ima energiju koja je klubu potrebna, iako je mlad i nema iza sebe predugačku karijeru. Uveren sam da će naših pet mladih bisera pripremiti za velika dela, da i oni postanu veliki igrači - kaže Čavlović, dodajući da je u razgovorima o dolasku Jovanovića u Zagreb osetio tu njegovu želju da obučava mlade da igraju vrhunsku košarku.

I sportski direktor Cibone Marin Rozić ne štedi reči hvale:

- Vladimir je sjajno i najbolje moguće rešenje za naš klub - poručio je Rozić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!