VELIKA ŽURKA NA OTVARANJU SVETSKOG PRVENSTVA: Srbija se još jednom predstavila u najlepšem svetlu (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2023. u 21:21

Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično je otvoreno. Strane delegacije su stigle u glavni grad, koji će od danas pa do 17. oktobra biti domaćin velikog takmičenja.

ВЕЛИКА ЖУРКА НА ОТВАРАЊУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Србија се још једном представила у најлепшем светлу (ВИДЕО)

ISF

Održana je konferencija za medije, povodom održavanja Svetskog prvenstva i Izvršnog odbora Svetske školske sportske organizacije (ISF). Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka (Francuska), gradski sekretar Nikola Penić, predsednik OKS Božidar Maljković i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković. Domaćin konferencije bio je menadžer ISF Uroš Savić.

- Beograd je narednih dana centar svetskog i evropskog školskog sporta. Predstoje nam sjajni mečevi u ženskoj i muškoj konkurenciji, na Svetskom prvenstvu u futsalu. Srednjoškolci iz 12 država imaće priliku da pokažu svoju veštinu, steknu nove prijatelje i upoznaju druge kulture. Takođe danas i naredna dva dana će se održati Izvršni odbor Svetske školske federacije i celokupna elita predstavnika školskog sporta stigla je u naš glavni grad. Razmatraćemo dosta pitanja i dogovarati dalje aktivnosti. A onda od 11. do 14. oktobra imaćemo Skupštinu i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta – istakao je Željko Tanasković.

Bilo je sjajno i večeras na ceremoniji otvaranja. Počelo je himnom Srbije, a završilo se kada su svi učesnici sa tribina sišli na parket i uz muziku igrali uz zastave svojih država.

Delegaciju ISF primili su i ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. Mečevi po grupama počinju od utorka ujutru a finala su planirana za 16. oktobar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave