DRAMA LEGENDE: Iz požara spasao roditelje, lekari mu se borili za život, a na kraju scena zbog koje mnogi plaču (VIDEO)

Novosti online

16. 03. 2024. u 21:22

Požari u gradskim sredinama godišnje odnesu veliki broj ljudskih života. Recimo, u Americi, na godišnjem nivou, skoro 4.000 osoba strada u kućnim požarima, a umalo je to bio slučaj sa legendarnim MMA borcem.

ДРАМА ЛЕГЕНДЕ: Из пожара спасао родитеље, лекари му се борили за живот, а на крају сцена због које многи плачу (ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

Čuveni Mark Kolmen, jedan od pionira borbi mešovitim stilom, sa roditeljima je jedva preživeo požar u njihovoj kući, ali su se lekari potom borili za njegov život.

Podsetimo, prema infrmacijama koje je javio "Esenšali sports", požar je započeo u kuhinji, a Mark Kolmen je spavao u tim trenucima. Njega je probudio pas kako bi ga upozorio, ali vatra se jako brzo širila i situacija je postala više nego alarmantna, pisao je "Fajtsajt".

Srećom, junak ove priče je munjevito reagovao i uspeo je da spase roditelje. Penzionisani MMA borac prvo je izneo oca iz kuće, zatim se vratio po majku kojoj je navodno izgorela kosa. Kolmen nije stigao da na vreme spase psa koji ga je probudio kako bi ga obavestio o požaru. Vratio se borac po njega, ali je četvoronožac već bio stradao.

Kolmen nije izašao iz ove situacije bez posledica. Nadisao se dima i završio je u bolnici. Društvenim mrežama je kružila informacija kako "Markovo stanje ne izgleda dobro" i mnogi su pozivali njegove fanove na molitvu za poboljšanje njegovog zdravlja.

Nekoliko dana kasnije, posle velike borbe lekara da ga vrate u život, to se i desilo.

On je došao svesti, a njegovi najmiliji, pre svega ćerke koje su bili oko bolničkog kreveta, u suzama su, kao i mnogi ljubitelji borilačkih sportova, dočekali taj trenutak.

Evo i kako je taj momenat izgledao:

Mark Kolmen - biografija

Ovaj 59-godišnjak je pionir MMA i istinska legenda tog sporta. Karijeru je započeo kroz rvanje slobodnim stilom, a 1991. godine osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u bugarskoj Varni. Kolmen je dugi niz godina bio najbolji američki rvač, a 1992. je osvojio sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Barseloni.

U MMA se zaljubio 1993. Prebacujući kanale na TV-u naišao je na kultni UFC 1 događaj i s velikim interesovanjem ispratio taj događaj. Bila je to ljubav na prvi pogled, a Kolmen je svoj MMA debi odradio na desetom turniru, koji se održao 1996. godine. On je osvojio to nadmetanje i to uz tri pobede u jednoj večeri, a tri meseca kasnije osvojio je i UFC 11.

Postao je prvi UFC-ov šampion u teškoj kategoriji, kada je u februaru 1997. pobedio Dena Severna...

... ali je potom zabeležio tri poraza pa se "preselio" u Japan, kako bi učestvovao u tzv. "Prajd" borbama. Borio se sa svim istinskim MMA legendama, u ringu bio i sa Fjodorom Jemjeljanenkom, a posle 12 takmičarskih nastupa vratio se u UFC gde je, uz povratnički učinak 1-2, karijeru okončao 2010. porazom od Rendija Kuturea.

Po odlasku u penziju mučio je muku sa alkoholom, ali je uspeo da lečenjem izađe kao pobednik iz borbe sa tom bolesti zavisnosti. Već tri godine ne pije, a vratio se i redovnim treninzima.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!