SIN MIHAELA ŠUMAHERA: Koristim očeve savete, on je za mene najbolji i tako će uvek biti

Novosti online

10. 12. 2020. u 17:42

KAKAV otac, takav sin. Mnogo puta ispričana priča dobila je potvrdu u Formuli 1. Mik Šumaher (21), sin legendarnog Mihaela, od sledeće godine biće deo najbržeg auto-karavana, a među najbolje stiže kao šampion Formule 2.

СИН МИХАЕЛА ШУМАХЕРА: Користим очеве савете, он је за мене најбољи  и тако ће увек бити

Foto: EPA

Za momka koji je vizuelno slika i prilika slavnog oca, to će biti prilika da se dokaže, ali i da nastavi tradiciju slavnog prezimena, koje u vlasništvu ima sedam titula prvaka sveta.

- Naravno da koristim očeve savete i danas, još od karting dana, ali jasno je da smo različite individue, čak i u mlađim kategorijama - podvlači Šumi junior.

Mik je prve vozačke korake načinio na jednoj stazi blizu Kelna, istoj onoj na kojoj je i njegov otac Mihael učio da upravlja karting autićima.

- On je najbolji, i takav će zauvek biti za mene. Zbog toga mi je drago što me porede sa njim - kaže Mik o ocu Mihaelu, sa kojim je bio 29. decembra 2013. na Alpima, kada ga je zadesila teška nesreća, zbog koje živi daleko od očiju javnosti.

Mik, bez obzira na to što je odrastao ušuškan u imućnosti Mihaela, želeo je da gradi svoj put. Zbog toga se do 15. godine u karting takmičenjima predstavljao kao Mik Beč, koristeći devojačko prezime majke. Nije želeo ni da preskače razrede. Išao je korak po korak, i krenuo od najnižih takmičenja, krčio put kroz ADAK F4, zatim Formulu 3 i 2, gde se preporučio ekipi Hasa, koja ga je promovisala u svog vozača za narednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna