U NOVIM SUDNICAMA SLEDEĆEG PROLEĆA: Završava se najkomplikovaniji deo posla

Lj. P.

24. 06. 2022. u 14:33

RADOVI na budućoj, novoj zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu, na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske, teku po planu, a trenutno se u građevinskom smislu završava najkomplikovaniji deo posla.

У НОВИМ СУДНИЦАМА СЛЕДЕЋЕГ ПРОЛЕЋА: Завршава се најкомпликованији део посла

Viši sud Novi Sad

Predsednik Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, Viši javni tužilac Branislav Lepotić i arhitekta Miodrag Trpković, odgovoran za projektni nadzor, posetili su gradilište da se uvere kako napreduju radovi.

Reč je, kako je danas predočio Miroslav Alimpić, predsednik Višeg suda u Novom Sadu, o složenom građevinskom poduhvatu koji podrazumeva duboki iskop i složeno obezbeđivanje okolnih objekata i ulica, a sve to u uslovima visoke podzemne vode. Izgradnja je počela u novembru 2021. godine.

- Na jesen bi trebalo da bude okončan osnovni deo grubih radova – kazao je Alimpić, dodajući da su za početak naredne godine predviđeni unutrašnji radovi, a završetak nove sudske zgrade biće u martu 2023. godine. Na gradilištu je svakodnevno po 40 radnika, a završetak podzemnih etaža planiran je do kraja jula.

Posle završetka „nulte ploče“ objekta u kojem će biti smešteni Viši i Osnovni sud, kao i Više i Osnovno javno tužilaštvo, nastaviće se radovi na konstrukciji sa prizemljem, šest nadzemnih etaža i izlaskom na prohodni krov.

- Izgradnja novog objekta pravosudnih organa u Novom Sadu je deo velikog projekta Evropske unije – objasnio je Alimpić, ističući da je, uzuimajući u obzir stanje postojeće infrastrukture, kao i broj predmeta, konstatovano da je u Novom Sadu neophodno proširenje i modernizacija. S obzirom na to da se postojeći objekat iz tehničkih razloga nije mogao nadograditi, Grad je ponudio parcelu za novi objekat.

Moderna sudska zgrada biće ponos, a parterno uređenje je preuzeo Grad, i biće više zelenila i drveća, a uslovi za rad sudija i tužilaca će omogućiti pristup sudu i pravdi brži i jednostavniji.

BEZBEDNOST

KONTRADIVERZIONI pregledi sa službenim psom, kompletne sadašnje zgrade pravosudnih organa su svakodnevni, kako bi se bezbednost zaposlenih i stranaka podigli na što veći nivo. U zgradi će biti postavljeno još kamera, kako bi svaki kutak bio pokriven.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!