SAMO NAM POLICIJA VRAĆA SIGURNOST: Novosađani iznose probleme Komisiji za predstavke pri Skupštini grada

Z. GRUMIĆ

10. 04. 2023. u 12:45

Futožanin Danilo Rašić jedan je od desetak građana koji su se ove srede, prve u mesecu, obratili članovima Komisije Skupštine grada Novog Sada za predstavke i predloge, zbog niza problema čije je rešavanje uglavnom u nadležnosti gradskog komunalnog sektora.

САМО НАМ ПОЛИЦИЈА ВРАЋА СИГУРНОСТ: Новосађани износе проблеме Комисији за представке при Скупштини града

Z. Grumić

Rašić je naveo da je posle rekonstrukcije saobraćajnice u Banjalučkoj ulici u Futogu asfaltni kolovoz izdignut pa se prilikom padavina voda sliva u njegovo dvorište, jer nema gde da otiče budući da su odvodni kanali kraj puta zatrpani.

- Čim padne i manja kiša, u moje dvorište ne može da se uđe bez čizama. Žalio sam se zbog toga inspekciji i drugim institucijama u gradu ali ništa još nije učinjeno – rekao je taj meštanin Futoga.

A grupa građana iz Ulice Mikole Kočiša i još nekoliko drugih, koje se nalaze u začelju Kliničkog centra Vojvodine (KCV), zatražila je da ponovo budu uvedene dežurne policijske patrole pored obližnjeg Metadonskog centra lociranog u okviru kompleksa zgrada KCV, jer korisnici tog centra svojim ponašanjem prave probleme i stanovnici su zabrinuti za svoju bezbednost, posebno dece.

Istovremeno su predložili da nadležna gradska javno-komunalna preduzeća, u skladu sa ranijim dogovorima tim povodom u Mesnoj zajednici, prošire kolovoz, postave ležeće policajce, izgrade trotoare i onemoguće parkiranje vozila na zelenim površinama u Ulici Mikole Kočiša, koja je veoma prometna i nebezbedna za pešake.

Sve predočene pritužbe, žalbe i predloge Komisija će uputiti nadležnima preduzećima, ustanovama i institucijama na rešavanje a njihove odgovore proslediće podnosiocima na kućne adrese.

STRAHUJU OD LUTALICA

Komisiji je stigla i pisana predstavka jednog stanovnika Vidovdanskog naselja koji se požalio na prisustvo mnogobrojnih pasa lutalica u tom delu grada. Te životinje, kako je naveo, vrlo su agresivne pa je zbog toga bezbednost prolaznika ugrožena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!