NA DUNAVU OSAM NOVIH PRIRODNIH MRESTILIŠTA: Zabranjen svaki vid ribolova na tim lokalitetima

Z. G.

13. 04. 2023. u 12:11

RADI zaštite i očuvanja ribljeg fonda na vodama koje su u nadležnosti „Voda Vojvodine“, urađen je monitoring ribljeg fonda kojim je utvrđeno osam prirodnih mrestilišta ribe na delu toka Dunava kroz našu zemlju, saopštilo je danas to Javno vodoprivredno preduzeće.

НА ДУНАВУ OСАМ НОВИХ ПРИРОДНИХ МРЕСТИЛИШТА: Забрањен сваки вид риболова на тим локалитетима

JVP Vode Vojvodine

Na lokalitetima tih osam prirodnih mrestilišta, uvrštenih u desetogodišnji program upravljanja ribarskim područjem, zabranjen je svaki vid ribolova.

- Nakon dobijene saglasnosti od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, mere zabrane stupile su na snagu – navodi se u saopštenju.

Utvrđena mrestilišta su Čortanovačka hagla, Dunavac u Novom Sadu (mrestilište za smuđa), kanal Beočinske cementare, Begečki šveb, Susečki rit, Čelarevski dunavac, Zeče 1 i Zeče 2, Bager dunavac kod Bačke Palanke i Neštinski dunavac.

- Na tim lokalitetima postoje uslovi za prirodnu reprodukciju ribe pa će se u narednom periodu preduzeti strožije mere zaštite ovih prirodnih plodišta – poručuju iz „Voda Vojvodine“ i dodaju da će biti organizovana pojačana čuvarska kontrola, dežurstva za vreme mresta pojedinih vrsta riba, posebno u periodu od marta do kraja avgusta.

U saopštenju se navodi i da zabrana privrednog ribolova ostaje na snazi na 19,5 kilometara šire gradske zone na području Novog Sada a od sada važi i na sektoru Čerevićkog dunavca,na levoj obali Dunava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)