MAJSKI SALON - 48. PUT: Najdugovečnija izložba dečjeg likovnog stvaralaštva u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

17. 04. 2023. u 12:02

U Narodnom muzeju u Kraljevu, u četvrtak 20. aprila, biće otvoren 48. Dečji majski likovni salon, najznačajnija i najstarija izložba dečjeg likovnog stvaralaštva u gradu na Ibru.

МАЈСКИ САЛОН - 48. ПУТ: Најдуговечнија изложба дечјег ликовног стваралаштва у Краљеву

Narodni muzej Kraljevo

Ova izložba realizuje se nakon sprovedenog likovnog konkursa na temu „Kompozicija“ među učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji Kraljnjeva.

Primarnu selekciju, odnosno žiriranje za izlaganje, obavaljju likovni pedagozi čiji izbor stručni žiri Muzeja ocenjuje dodeljivanjem nagrade za najbolju selekciju učeničkih radova i nagrade za najuspešniju školu u oblasti likovnog obrazovanja.

Osim devet ravnopravnih nagrada koje se dodeljuju najkreativnijim i tehnički najuspešnije izvedenim radovima, posebno se dodeljuje glavna nagrada koja u čast istoričara umetnosti, osnivača ove manifestacije, nosi ime „Milorad Mihailović“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule