AKO PADNE KIŠA, OVO ĆE VAM ULEPŠATI DAN: Članovi Udruženja "Pčelica" iz Brusa izrađuju male kišobrane (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 05. 2023. u 14:18

MOŽDA ne volimo kišu i promenljivo vreme, ali ove fotografije koje stižu iz Brusa moraju da se vole!

АКО ПАДНЕ КИША, ОВО ЋЕ ВАМ УЛЕПШАТИ ДАН: Чланови Удружења Пчелица из Бруса израђују мале кишобране (ФОТО)

Foto:FB MNRO Brus

Vredni članovi Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Pčelica“ iz Brusa u okviru kreativnih radionica izrađuju male kišobrane. Kao što se može videti, papir u boji, makaze i lepak koriste vrlo vešto. 

U Dnevnom boravku Društva MNRO „Pčelica“ redovno se kreativno izražavaju uz pomoć gline, uljanih boja, tekstila. Svake godine farbaju vaskršnja jaja, ukrašavaju novogodišnje jelke i Badnjak, zajedno slave rođendane, izrađuju najraznovrsniji rukorad. Boravak imaju od juna 2008. godine, a od pre pet godina dobili su i posebnu zgradu.

Mnoge osobe ometene, sa višestrukim poremećajima ili sa stanjima poput Daunovog sindroma, bile su potpuno izolovane od društva u bruskoj sredini. "Pčelica" ih je izvukla iz kuće. U proseku se na dnevnom nivou okupi 20-ak članova. Saradnici Društva obilaze i na desetine porodica u Brusu i okolini, čiji su članovi nepokretni i ne mogu da dođu do Dnevnog boravka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)