SVE JE SPREMNO ZA USELJENJE: Završeni građevinski radovi na zgrdi Infektivnog

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

17. 05. 2023. u 09:01

Građevinski radovi na rekonstrukciji zgrade Infektivnog odeljenja vranjske bolnice su završeni, tako da se ovih dana priprema i preseljenje pacijenata. Reč je o radovima čija vrednost je blizu 90 miliona dinara.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА УСЕЉЕЊЕ: Завршени грађевински радови на згрди Инфективног

Foto: J.S.

- U novom prostoru pacijentima je po prvi put na ovom odeljenju dostupan centralan dovod kiseonika, proširen je kapacitet bolesničkih postelja na 33 raspoloživa smeštaja za stacionarne pacijente uz poštovanje svih važećih standarda za pružanje zdravstvene zaštite infektivnim bolesnicima u svetu i kod nas – pojašnjava dr Nataša Stoljković upravnica Opšte Bolnice u Vranju.

Zgrada po prvi put ima dva lifta, jedan za zaposlene i drugi za pacijente, što će značajno olakšati rad zdravstvenim radnicima, unaprediti kvalitet pružene zdravstvene zaštite pacijentima i u isto vreme im omogućiti komfor tokom zbrinjavanja i lečenja.

Da podsetimo, zaposleni na Infektivnom odeljenju Zdravstvenog centra Vranje: zdravstveni radnici, lekari, zdravstveni tehničari, ali i pomoćno osoblje, bolničari i nemedicinski radnici podneli su najveći teret u vreme pandemije izazvane Kovidom 19.

Foto: J.S.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori