LAKŠE DO BUDUĆE BRZE SAOBRAĆAJNICE: Put Stapar-Sivac treba da bude kompletno završen do jeseni

J. L.

24. 05. 2023. u 16:43

Dugoočekivani put Stapar–Sivac, koji se gradi po fazama, trebalo bi da bude gotov do jeseni.

ЛАКШЕ ДО БУДУЋЕ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Пут Стапар-Сивац треба да буде комплетно завршен до јесени

foto: Pokrajinska vlada

Ukupna vrednost radova na izgradnji puta dužina skoro 15.8 kilometara, od čega je oko 6,7 kilometara na teritoriji Sombora, a oko devet kilometara na teritoriji opštine Kule, je 1,4 milijarde dinara.

Po rečima Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, ovaj važan put je značajan kako za Sombor i Kulu, tako i za Apatin i brojna naselja u celom Zapadnobačkom okrugu, jer će se lakše dolaziti do buduće brze saobraćajnice, koja će voditi od granice sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom.

- Izgradnja "Vojvođanskog osmeha" bi trebalo da počne u drugoj polovini godine, i to baš na ovoj deonici gde smo pomogli somborskoj lokalnoj samoupravi da reši urbanistička pitanja od Bačkog Brega prema Somboru - istakao je Mirović dodavši da je reč o saobraćajnici dugoj preko 178 kilometara, koja je od ogromnog značaja za sve opštine od Sombora do Kikinde. - Ove godine smo putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojili više od četiri milijarde dinara za lokalne saobraćajnice. Posle rebalansa budžeta, koji će se pred poslanicima naći do kraja juna, znatna sredstva  biće usmerena upravo za saobraćajnice, među kojima će biti i ona na državnom putu drugog reda kroz Sremske Karlovce, duga pet kilometara.

Uporedo sa radovima na izgradnji puta Stapar - Sivac rade se i arheološka istraživanja na ovoj deonici u dužini od 2,9 kilometara.

-Ova investicija ima višestruk značaj ne samo za Sombor, već i za druge opštine u Zapadnobačkom upravnom okrugu. Zahvaljujem Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ne samo ove investicije, već i lokalnih saobraćajnica Monoštor–Kupusina i Rastina–Riđica. To su tri veoma važne investicije za Grad Sombor - istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Za spajanje lokalnog puta sa regionalnim putem Kula–Vrbas potrebno je i da se okončaju radovi na teritoriji opštine Kula koji obuhvataju rekonstrukciju mosta i oko 300 metara lokalnog puta.

-Ovo je kapitalan projekat za celu Bačku, jer je reč o najvećoj investiciji ikada realizovanoj na teritoriji opštine Kula i koja se privodi kraju. Ovo je velika i važna stvar za naseljena mesta i poljoprivrednike koji samo sa kulske strane obrađuju 4.000 hektara poljoprivrednog zemljišta i koji gravititaju ka ovom putu. Realizacijom ovog projekta, Sivac postaje raskrsnica puteva - naglašava Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024