POČELE PRIPREME ZA "RITAM EVROPE": Na "Maloj evroviziji" Negotinke, Kladovljanke, Sokobanjke i Boljevčanke

S. M. J.

11. 06. 2023. u 18:25

U Zrenjaninu je ovog vikenda počeo prvi pripremni kamp najvećeg televizijskog dečjeg muzičkog festivala “Srbija u ritmu Evrope” na kojem se među 25 opština i gradova takmiče i Negotin, Kladovo,Sokobanja i Boljevac.

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА РИТАМ ЕВРОПЕ: На Малој евровизији Неготинке, Кладовљанке, Сокобањке и Бољевчанке

Foto: Opština Sokobanja

Opštinu Negotin na ovogodišnjoj manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”, poznatijoj i kao “Mala evrovizija” predstavljaju Maria Paskulović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ zajedno sa gimnastičarkama Nađom Milivojević iz iste škole i Martom Đurković iz Negotinske gimnazije. Negotinke će se na ovom takmičenju predstaviti pobedničkom pesmom Danske na Pesmi evrovizije 2013. godine.

Predstavnice opštine Kladovo su Ivana Boldorac iz Srednje škole Kladovo koja će se nadmetati u pevanju u pratnji Lune Belonić, učenice Srednje škole i Nine Joković, iz OŠ „Vuk Karadžić“, članica Plesne grupe „Rea dens“. One će na ovom takmičenju izvesti pesmu “De Diepte” kojom se Stine den Holander kao predstavnik Holandije predstavila 2022.

Predstavnice Sokobanje na festivalu "Srbija u ritmu Evrope", Justina Jakšić i Magdalena Žugić takmiče se pesmom "Fulen" sa kojom su Alvan i Ahez učestvovali kao predstavnici Francuske na prošlogodišnjoj Evroviziji.

Opštinu Boljevac, kojoj je ovo treće učešće na ovom takmičenju, na “Maloj evroviziji” predstavljaće Maša Smiljković sa plesačicama Kristinom Lukić i Lejlom Mašović.  Boljevački tim izvešće pesmu „Čeri red“ Roksen koja je na Pesmi evrovizije 2020.  predstavljala Rumuniju.

Predstavnice opština Negotin, Kladovo, Sokobanja i Boljevac zajedno sa svojim koordinatorkama: Anom Barać, Aleksandrom Vasiljević, Oliverom Denić i Dejanom Kostandinovićem, kao i predstavnicima ostalih opština i gradova koji se nadmeću za titulu najboljeg prisustvovale su i prijemu kod zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca, čime je zvanično otvoren pripremni kamp za ovo veliko takmičenje u kome učestvuje 25 gradova i opština iz Srbije.

Svi takmičari pripremaju se pod budnim okom profesionalnih stručnjaka i trenera plesa i glasa. Finalni, takmičarski deo "Srbije u ritmu Evrope" biće održan u oktobru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata