UZDARJE ZA DOKTORKU TANJU: Lozničani nagradili sugrađanku o kojoj smo izveštavali pre četvrt veka

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 06. 2023. u 10:36

"VEČERNjE novosti" su, pre tačno četvrt veka, u junu 1997. godine, izvestile iz Loznice da je sedam ovdašnjih gimnazijalki osvojilo svih 100 bodova na prijemnom na fakultetima u Beogradu i Novom Sadu. Među njima je bila i danas doktor medicinskih nauka Tatjana Radnić Živanović, znameniti reumatolog u Institutu za reumatologiju u Beogradu.

УЗДАРЈЕ ЗА ДОКТОРКУ ТАЊУ: Лозничани наградили суграђанку о којој смо извештавали пре четврт века

foto V Mitrić

Tatjana je, kao najbolja na prijemnom ispitu, upisala željeni Medicinski fakultet na kom je diplomirala, magistrirala i doktorila. Završila je i specijalizaciju iz interne medicine, kao i subspecijalizaciju iz reumatologije. Ova Lozničanka je i klinički asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta, koji je završila sa briljantnim uspehom, kao i svako dalje usavršavanje.

Grad Loznica je odlučio da ovu sugrađanku za ponos, kako kaže gradonačelnik Vidoje Petrović, nagradi Plaketom, visokim priznanjem grada povodom Dana Loznice.

- Već požuteli tekst iz "Novosti", predlog i ono što smo saznali o našoj dr Tatjani, jednostavno su je odredili za ovo visoko uzdarje - kaže Petrović. - Ovo je sjajan primer, ali i podstrek našim mladima, koji, i dalje, baš briljiraju na državnim fakultetima, posebno na medicini.

Još pre četvrt veka Tatjana je znala šta hoće, može i želi, što je saopštila i autoru ovih redova. Pre svega je želela da bude od pomoći ljudima u nevolji, što je pokazala, i rečju i delom, minule dve decenije, koliko radi kao lekar. Titule koje je sticala velikim radom, zalaganjem i odricanjima, samo su uvećale njenu posvećenost poslu i pacijentima.

I stručna i plemenita


PLEMENITA, povrh svega stručna, odgovorna i divna dr Tatjana je, od prvog susreta, za svakog od njenih pacijenata kao melem na naše rane i nije čudo što je svi zavole i posle prvog susreta - kaže njena pacijentkinja Smilja Maksić iz Loznice. - Toliko je divna da je doživljavamo kao najrođenijeg. A vidi se da je potekla iz divne porodice.

Doktor Tatjana ne prestaje sa usavršavanjem, čime se kontinuirano bavi, ali svoja dragocena i raskošna znanja prenosi i na učesnike mnogih kongresa, simpozijuma, konferencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?