USLOVI ZA BUDUĆE ŠAMPIONE: Pokrajinska vlada izdvojila 225 miliona dinara za sportsku infrastrukturu

S. BAJIĆ

14. 06. 2023. u 20:00

ZA posebne projekte u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i održavanja sportske infrastrukture u Vojvodini, je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, uručio 57 ugovora prdstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih organizacija.

УСЛОВИ ЗА БУДУЋЕ ШАМПИОНЕ: Покрајинска влада издвојила 225 милиона динара за спортску инфраструктуру

S.B.

Reč je o ugovorima vrednim 225 miliona dinara, a kako je Mirović tom prilikom naglasio, od 2016. godine je za unapređenje uslova za školski sport i zdraviji život dece i sportista, izdvojeno 952 miliona dinara.

- Investiramo u brojne projekte, od izgardnje hale u Novom Kneževcu, rekonstrukcije u Opovu, „Đačkog igrališta„ u Novom Sadu, uskoro i stadiona u Zrenjaninu, koji bi trebalo da se završi do kraja godine...ponosni smo na rezultate naših sportista, od Ivane Španović, koja je prve treninge radila upravo u Zrenjaninu. Rekonstruisaćemo i halu „Mostonga“ u Sobmoru, jer smo verovali u našeg Nikolu Jokića, pa kada dođu novinari iz inostranstva, da imaju šta da vide, pre svega nasmejanu i razigranu decu. Radujemo se uspesima naših sportista i radimo na uslovima da stvorimo nove šampione- istakao je Mirović.

Po njegovim rečima, zajednički sa Kinezima se ulaže i u bolje uslove za basket terene, veliki kampus u Rumi, gde će partneri da uče od najboljih basketaša na planeti. Najviše sredstava usmereno je rekonstrukcijama osnovnih i srednjih škola u Bečeju, Kikindi, Vršcu, Bačkom Petrovcu, Crvenki, Padeju, Melencima, Nadalju, Karavukovu, Titelu, Sremskim Karlovcima…

- Na konkursu nam je pripalo 3.126.300 miliona dinara za rekonstrukciju i investiciono održavanje sportskih terena u našoj školi, koju pohađa 730 učenika- kaže Milijana Srdić, direktora osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave