SVETSKI DAN MUZIKE: Koncerti na otvorenom u Zaječaru i Negotinu (FOTO)

S. M. J.

22. 06. 2023. u 11:10

NEGOTIN i Zaječar obeležili su koncertima i ove godine 21. jun, Svetski dan muzike.

СВЕТСKИ ДАН МУЗИKЕ: Kонцерти на отвореном у Зајечару и Неготину (ФОТО)

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Na gradskom trgu u Zaječaru povodom Svetskog dana muzike priređen je koncert na kojem su u prisustvu velikog broja Zaječaraca nastupili učenici zaječarske Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, solisti na klaviru, gitari, violini, harmonici i klarinetu , nagrađeni na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.  

Organizator koncerta, Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine - Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom “Stevan Mokranjac”, pod pokroviteljstvom grada Zaječara, publici je još jednom predstavila renomirane zaječarske horove, svoje Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“   i Kamerni hor "Lavirint", ovdašnjoj publici dobro poznatim po svojim nastupima i nastojanjima da doprinesu razvoju horskog stvaralaštva.

U Paviljonu u gradskom centralnom parku u Negotinu koncertom nagrađenih učenika Osnovne i srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“, takođe, je obeležen 21. jun, Svetski dan muzike.

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ predstavila je tek deo najuspešnijih na ovogodišnjim takmičenjima od međuokružnog do međunarodnog nivoa iz klasa klavira, klarineta, trube, gitare, solo pevanja, harmonike, violončela, violine i flaute.

Svetski dan muzike je poseban datum koji se obeležava širom sveta sa ciljem promovisanja muzike i njenog značaja. Ovaj dan slavi muzičku raznolikost i pruža priliku za ljude da se povežu i izraze svoju ljubav prema muzici.

Koncerti kao što su ovi održani u Zaječaru i Negotinu, slažu se i organizatori i publika, pružili su priliku talentovanim učenicima da pokažu svoje veštine i talente, a publici da jednostavno – uživa u muzici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024