BAR DEO RASPUSTA IMAĆE U MIRU: Đaci OŠ „Blagoje Radić“ iz Zubinog Potoka na Kosovu uživaju u Vojvodini

J. S.

06. 07. 2023. u 07:00

IZ sumorne svakodnevice u kojoj su Kosovo i Metohija godinama,a naročito poslednjih meseci neprijatna vest dana,đaci i njihovi nastavnici iz sela Zupče (Opština Zubin Potok) došli su u Vojvodinu, da u miru provedu deo raspusta.

БАР ДЕО РАСПУСТА ИМАЋЕ У МИРУ:  Ђаци ОШ „Благоје Радић“ из Зубиног Потока на Косову  уживају  у Војводини

Pokrajinjska vlada

Reč je o učenicima Osnovne škole „Blagoje Radić“ koji će imati priliku da ovih dana razgledaju Novi Sad, druge vojvođanske gradove,najznačajnije kulturno-istorijske institucije kao i da se upoznaju sa bogatom tradicijom našeg naroda.

Ugostio ih je juče u zdanju Pokrajinske vlade predsednik ove institucije Igor Mirović i u razgovoru koji je drage goste veoma zanimao,podsetio da danas u severnoj pokrajini Srbije živi veliki broj ljudi čiji su se preci doselili sa Kosova i Metohije.

Zamolio ih je Mirović da na KiM čuvaju svoju tradiciju i običaje, najbolje uzore u nauci, umetnosti, književnosti, sportu, ali da uvažavaju i poštuju komšije iz drugih naroda i nacija, jer tako pokazuju svoju veličinu i vaspitanje.

Poželeo im je da iz Vojvodine ponesu lepe uspomene, a kada se vrate kući da budu dobri đaci, da se bave sportom, i da izrastu „u dostojne naslednike najboljih među nama.”

Mališani su se saglasili sa svim navedenim vrednostima ali su i otkrili da u svojoj školi,na žalost,nemaju salu za fizičko, pa zimi nema ni nastave iz tog predmeta.

- Pokrajinska vlada pomoći će da se nabavi kotao za grejanje škole, a kada se obezbedi potrebna projektno-tehnička dokumentacija, obezbedićemo sredstva za izgradnju školske sportske hale, koju bi osim učenika koristili i drugi meštani u tom selu - najavio je Mirović što je izazvalo radost među đacima i nastavnicima.

Usledilo je dugo pozdravljanje i zahvaljivanje gostiju na gostoprimstvu i na kontinuiranoj višegodišnjoj podršci srpskog severa svom jugu. Đaci su sa priborom za narednu školsku godinu koji im je upravo poklonjen, ozareni izašli iz velelepnog zdanja Banovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave