TRI DANA SLAVE U MESTU ARADAC: Tradicionalna manifestacija od 28. jula

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 07. 2023. u 16:40

MULTIETNIČKO selo Aradac kod Zrenjanina, poznato po tradicionalnim manifestacijama, Kiflijada, Oberačla, Herovke, ove godine seosku slavu obeležiće trodnevnim dogagađajima, od 28. do 30. jula.

ТРИ ДАНА СЛАВЕ У МЕСТУ АРАДАЦ: Традиционална манифестација од 28. јула

MZ Aradac

Poznati po slozi i čestim zajedničkim akcijama uređenja i ulepšavanja sela, meštani sela Aradac, u kojem ima Slovaka, Rusina, Mađara, Rumuna i naroda ostalih nacionalnosti, puno pažnje i brige posvećuju očuvanju tradicije, starih običaja i vrednosti svih naroda koji tu žive.

U selu je aktivno nekoliko udruženja, koja se bave očuvanjem tradicije, proizvodnjom i promocijom domaćih vina iz aradačkih vinograda, sa peskovitog tla pored reke Tise, a uz razne sportske i zabavno kulturne događaje, za proslavu slave sela planirano je i takmičenje u kuvanju vinogradarskog paprikaša i riblje čorbe sa svežom ribom iz Tise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)