KAMP ZA MLADE IZ DIJASPORE: Od danas "Sokobanja bez granica"

S. M. J.

31. 07. 2023. u 10:11

OPŠTINA Sokobanja domaćin je kulturno-obrazovnog kampa za mlade iz dijaspore i regiona „Sokobanja bez granica“.

КАМП ЗА МЛАДЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ: Од данас Сокобања без граница

Foto: D. Dozet

U Sokobanji danas zvanično počinje sa radom kulturno-obrazovni kamp za mlade iz dijaspore i regiona, koji će uz predstavnike lokalne samouprave otvoriti ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom, Đorđe Milićević.

U radu kampa učestvovaće predstavnici brojnih kulturno-umetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

- Ovaj projekat predstavlja priliku za mlade iz celog sveta, a koji su poreklom iz Srbije, da se povežu sa svojim korenima, nauče više o kulturi i jeziku, ali i da razviju nova prijateljstva. Drugi ciklus projekta podrazumeva posetu mladih iz kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Sokobanja svojim prijateljima u dijaspori i regionu, sa ciljem upoznavanja sa drugačijim kulturama i autentičnim stvaralaštvom njihovog kraja – kaže predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić.

Do 6. avgusta u radu ovog kampa u Sokobanji učestvovaće predstavnici: ANIP „Veselin Masleša“ iz Banjaluke, KUD „Kolo“ iz Berana, „Pletenica“ iz Bijeljine, Kulturnog centra Saveza Srba iz Velikog Semikluša i domaćin KUD „Soko“ iz Sokobanje.

Manifestaciju će uveličati svojim nastupom na svečanom otvaranju grupa „Neverne bebe“ na Letnjoj pozornici "Vrelo" u 20 časova, dok će završni koncert učesnika ovog folklornog kampa biti upriličen 6. avgusta u istom terminu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave