„GOSPOĐINDAN“ BAŠ KAO NEKADA: U vlasotinačkoj Konopnici „Miholjski susreti sela“

Игор Митић
Igor Mitić

29. 08. 2023. u 15:01

Na dan seoske slave Uspenje Presvete Bogorodice, odnosno Velike Gospojine u Konopnici, tokom manifestacije pod imenom „Miholjski susreti sela“, ovaj dan ličio je na nekadašnje proslave velikog crkvenog praznika, koji još zovu „Gospođindan“, uz prisustvo velikog građana.

„ГОСПОЂИНДАН“ БАШ КАО НЕКАДА: У власотиначкој Конопници „Михољски сусрети села“

foto: OU Vlasotince

Nakon liturgije u crkvi ovog vlasotinačkog sela održana je likovna radionica za decu na kojoj su nagrade osvojile Nikolina Stojanović iz Orašja, Lana Jović iz Stajkovca i Anđelina Andrejević iz Manastirišta.

Izabrana je i najbolja pesma na prizrensko-timočkom dijalektu „Moje selo – Konopnica“ čiji je autor Vesna Jovanović. Na foto-konkursu koji prikazuje život na selu pobedio je Dalibor Ilić iz Orašja.

Najbolji u stonom tenisu bili su Tijana Stojanović i Milan Stojiljković, a u malom fudbalu FK „Vlasina“, dok je u šutu za tri poena pobedio Andrija Đokić.

Predsednik opštine Bratislav Petrović je podsetio da je u ovom selu uređeno igralište i atmosferska kanalizacija, da je izgrađen novi most i renoviran Dom kulture, a da su u toku radovi na rekonstrukciji krova škole.

Dobroj zabavi doprineo je nastup Mateje Stanisavljevića, najboljeg mladog trubača na saboru u Guči, sa orkestrom „Veseli dečaci“, i Davida Antića čiji je orkestar ove godine osvojio drugo mesto u Dragačevu.

Igrali su i članovi kulturno-umetničkih društava „Bratstvo“ i „Sveta Trojica“, a posetioci su uživali i u zvucima harmonike Andrije Đorđevića i orkestra „Savršen dan“.

„Miholjske susrete sela“ u Konopnici organizovala je Turistička organizacija Vlasotinca. Podržali su ih lokalna samouprava i Ministarstvo za brigu o selu koje je izdvojilo blizu pola miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove