KANALIZACIJA ZA VIŠE OD DVA MILIONA LJUDI: Ministar Vesić u Novom Sadu otvorio drugu fazu projekta „Čista Srbija“:

Z. GRUMIĆ

06. 10. 2023. u 06:00

U OKVIRU velikog državnog projekta "Čista Srbija" biće širom naše zemlje izgrađeno 165 postrojenja za preradu otpadnih voda što će omogućiti da više od dva miliona ljudi dobije kanalizaciju, izjavio je juče u Novom Sadu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je, zajedno sa gradonačelnikom Milanom Đurićem i predstavnicima kineske kompanije CRBC obišao radove na obnovi kanalizacione mreže u naselju Liman 2.

КАНАЛИЗАЦИЈА ЗА ВИШЕ ОД ДВА МИЛИОНА ЉУДИ:  Министар Весић у Новом Саду отворио другу фазу пројекта „Чиста Србија“:

Z. Grumić

- U Novom Sadu ćemo, u sklopu druge faze, uraditi 97,8 kilometara kanalizacione mreže. Ukupna vrednost tih radova je 55 miliona evra - precizirao je Vesić i podsetio da će u nastavku realizacije tog projekta biti, u Petrovaradinu, izgrađen centralni novosadski prečistač otpadnih voda, najveće postrojenje za preradu tih voda.

Ministar je napomenuo da je u toku izrada projekta za to postrojenje a čim bude gotov, moći će da se raspiše konkurs za izvođenje radova.

Inače, kako je dodao Vesić, ovom drugom fazom projekta obuhvaćeno je ukupno devet opština, od kojih je pet u Vojvodini.

Brza pruga

IZGRADNjA brze pruge od Novog Sada do Subotice biće završena do kraja sledeće godine ili šest meseci pre roka, istakao je Vesić i napomenuo da je trenutno na toj trasi postavljeno 15 kilometara šina.

- Radimo sa najboljim kompanijama u svetu. Po ugovoru ta pruga do granice sa Mađarskom treba da bude završena do sredine 2025. godine, a mi očekujemo njen završetak do kraja 2024, odnosno šest meseci pre roka - izjavio je Vesić.

Gradonačelnik Đurić je napomenuo da će u drugoj fazi projekta biti izgrađen 31 kilometar kanalizacione mreže u gradu i pojedinim prigradskim naseljima i dodao da se u Novom Sadu nastavlja sukcesivna zamena dotrajalih kanalizacionih cevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)