SLAVA SVETOG JOVANA: Velika duhovna radost u Azbukovici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 10. 2023. u 13:37

HRIŠĆANSKA pravoslavna zajednica “Sveti Jovan Bogoslov” proslavila je svog zaštitnika Svetog Jovana Bogoslova, u prisustvu episkopa šabačkoj Jeroteja, koji je prerezao slavski kolač, osvetio slavsko žito i besedio narodu u ljubovijskom hramu.

СЛАВА СВЕТОГ ЈОВАНА: Велика духовна радост у Азбуковици

foto v mitrić

Svetu Liturgiju u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji služili su arhijerejski namesnik azbukovački protojerej stavrofor Dragan Sekulić, protosinđel Serafim nastojatelj manastira Bjele Vode i arhijerejski namesnik rađevski protojerej Branko Jovljević.

Na ovu divnu svetkovinu, u srce Azbukovice, stigli su i mnogi vernici sa leve obale Drine, iz Republike Srpske, da učestvuju u slavlju i radosti svoje braće u matici, kako su činili i njihovi slavni preci.

Milina je za dušu i telo slušati liturgiju i gledati  svečani slavski činnu ovom drevnom svetom hramu i uživati u svakoj reči zaista zlatoustog vladike Jeroteja -kaže Rodoljub Đukanović iz Bratunca, u Republici Srpskoj.

- Blago majci koja je rodila ovakvog čoveka kao što je episkop Jerotej i vernike poput ovih u Azbukovici.

Episkop šabački Jerotej  je, pored ostalog, zborio o velikom delu o Svetog JovanaBogoslovua, "voljenogHristovog učeniku i apostolu ljubavi.". Na slavlju je bio je MIlan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave