RAZVOJ SPORTA: Vlada AP Vojvodina donirala 90 miliona dinara

Tanjug

12. 10. 2023. u 14:19

POKRAJINSKI sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas 287 ugovora i rešenja predstavnicima sportskih organizacija za finansiranje posebnog programa, kojim se doprinosi razvoju sporta u Vojvodini, saopštili su iz Pokrajinske vlade.

РАЗВОЈ СПОРТА: Влада АП Војводина донирала 90 милиона динара

FOTO: PV

Basta je istakao da je za najveći konkurs u sektoru sporta, rebalansom budžeta, Pokrajinska vlada opredelila 90 miliona dinara. - To je do sada najveća finansijska pomoć za sportske klubove iz svih 45 opština na teritoriji AP Vojvodine, koji su konkurisali u velikom broju.

- Zahvalni smo za svaki postignuti uspeh, za svaku medalju i ponosni na svako dete koje se bavi sportom. Na taj način stvaramo zdravu naciju i nove šampione - izjavio je Basta.

Ovaj konkurs, koji resorni sekretarijat raspisuje svake godine, namenjen je sportskim organizacijama, savezima za školski sport u jedinicama lokalne samouprave i nadležnim teritorijalnim sportskim savezima.

Konkursom se finansiraju projekti i programi čiji je cilj unapređenje sportskih aktivnosti dece i mladih, školskog sporta i sportske rekreacije, povećanje broja građana koji se bave sportom, razvoj vrhunskog sporta, kao i podizanje sportskih kapaciteta na svim nivoima u AP Vojvodini.

BONUS VIDEO: DOKTOR REPREZENTACIJE O POVRATKU BORIŠE SIMANIĆA U SRBIJU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave