NEMA POSKUPLJENJA: Lepa vest za građane Zrenjanina, korisnike daljinskog grejanja (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

19. 10. 2023. u 16:21

SJAJNA vest za građane Zrenjanina, koju je nakon sastanka sa direktorom Javnog preduzeća Gradska toplana, Žarkom Đurišićem, saopštio gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, da se cena grejanja za domaćinstva neće menjati, bez obzira na činjenicu da je tarifa za toplotnu energiju u Zrenjaninu među najnižim u Vojvodini.

НЕМА ПОСКУПЉЕЊА: Лепа вест за грађане Зрењанина, кориснике даљинског грејања  (ФОТО)

Foto: B. Grujić

- Cena grejanja za naše korisnike iznosi 6,85 dinara po kilovatčasu, instalisane snage, odnosno 38,6 dinara po kvadratnom metru površine., a na teritoriji Vojvodine je taj odnos od 6,02 dinara po kilovatčasu u Bačkoj Palanci, sve do 8,85 din/kwh u Sremskoj Mitrovici i 9,49 din/kwh u Bečeju - naglasio je direktor Đurišić.

On je napomenuo da su u pojedinim toplanama u drugim gradovima Srbije ti iznosi veći, kao na primer u Smederevu do čak 13,06 din/kwh, a sličan je odnos i kada je u pitanju cena po jedinici površine.

Žarko Đurišić je predočio cene svih inputa koji utiču na krajnju cenu koju plaćaju potrošači i ukazao na njihovo povećanje, ali je bez obzira na te okolnosti, zadržan stav da nova grejna sezona počne u istim uslovima kao što je završena prethodna.

- Grejna sezona je počela 15.oktobra, a iskreno očekujem da grejanje u Zrenjaninu bude još kvalitetnije nego u prethodnim sezonama, obzirom da je Gradska toplana izvršila radove na rekonstrukciji dela vrelovodne mreže i da ulaganja u zamenu toplovoda u poslednje dve godine iznose približno 40 miliona dinara - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, ističući da je na mrežu je u ovom periodu priključeno i preko sto pedeset novih stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić