TRAGIČNO STRADALI MLADI FUDBALER DOBIO MURAL: Marija Komarac oslikala njegov lik na ulazu u Donje Vidovo (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

27. 10. 2023. u 22:10

STEFAN Savić, dvadesetdvogodišnji mladi fudbaler iz Donjeg Vidova, koji je prošlog meseca poginuo u saobraćajnoj nesreći, ovekovečen je na muralu sa njegovim likom koji je urađen na samom ulazu u njegovo rodno selo.

ТРАГИЧНО СТРАДАЛИ МЛАДИ ФУДБАЛЕР ДОБИО МУРАЛ: Марија Комарац осликала његов лик на улазу у Доње Видово (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Na inicijativu Stefanove majke i sestre, mural je uradila poznata likovna umetnica Marija Komarac na jednom od zidova objekta koji je predviđen za svačionice tamošnjeg fudbalskog kluba za koji je mladić ranije igrao.

Mural je površine 25 kvadrata i kako je ovakvo umetničko delo praktično večno, sačuvaće mnogo decenija sećanje na Stefana, dobrog momka, sugrađanina i perspektivnog fudbalera, koji je poslednjih meseci igrao za Napredak iz Drenovca, klub koji je nastupao Okružnoj ligi Pomoravskog okruga.

Foto. Privatna arhiva

Kobnog dana sa svojim saigračima bio je na putu za Mijatovac, gde je trebalo da igraju utakmicu sa tamošnjim „Jedinstvom“. Automobil, koji je vozio otac jednog od fudbalera, udario je u ogradu mosta kod skretanja za Industrijsku zonu „Zmič“ na putu Paraćin – Ćuprija i prevrnuo se u kanal.

Foto: Privatna arhiva

Umetnica Marija Komarac kraj murala

Stefan je poginuo na licu mesta, dok su ostala tri muškarca teško povređena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave