KARIJERU POSVETIO PRIVREDI: In memoriam - preminuo Radivoje Rade Jevtić

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 10. 2023. u 20:11

U Beogradu je juče umro Radivoje Rade Jevtić, diplomirani pravnik, znameniti privrednik iz lozničkog kraja, koji je čitavu karijeru posvetio privredi.

КАРИЈЕРУ ПОСВЕТИО ПРИВРЕДИ: In memoriam - преминуо Радивоје Раде Јевтић

foto V,mitrić

Bio je zamenik direktora Trgovinskog preduzeća „Drina“ u vreme njene renesanse, kada je zahvaljujući njoj, u vreme nestašica robe, pre svega deterdženata i kafe, slovila za najsnabdeveniji grad i kraju, ne samo u Srbiji, već i SFRJ. Jedno vreme je bio na čelu „Drine promet“, beogradskog dela TP „Drina“, koje je razvio do te mere da je imalo tridesetak prodavnica i mesara u prestonici, klanicu u Kumanima i veliki Poslovni centar za tekstil u Leskovcu.

Bio je višegodišnji službenik Privredne komore Srbije iz koje je otišao kao njen generalni sekretar. Bio je vazda posvećen rodnom selu Koreniti, kod Loznice, i čitavom Jadru, Vukovom zavičaju baš kao i njegova divna supruga Dragica. Iza sebe je ostavio divne porodice svojih sinova Gorana i Vladana, vrsnih srpskih pravnika.

Komemoracija u zakazana za ponedeljak u 16 časova u Privrednoj komori Srbije, a sahrana je u sredu, 12 časova, na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)