NOVI PARKET U MALOJ DVORANI „SPENSA“: Pokrajina finansira deo projekata obnove sportske infrastrukture u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

13. 11. 2023. u 14:49

U NASTAVKU ostvarivanja ukupno devet ovogodišnjih zajedničkih projekata izgradnje ili obnove sportskih terena na području Novog Sada, u Maloj dvorani Sportsko i poslovnog centra „Vojvodina“ ovih dana je postavljen novi parket, čiju je ugradnju finansirala Pokrajina novčanim iznosom od 28,5 miliona dinara.

НОВИ ПАРКЕТ У МАЛОЈ ДВОРАНИ „СПЕНСА“: Покрајина финансира део пројеката обнове спортске инфраструктуре у Новом Саду

Z. Grumić

Time su stvoreni znatno bolji uslovi za treninge odbojkaša, košarkaša i futsalera, uverili su se gradonačelnik Milan Đurić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji su, u vreme današnjeg prepodnevnog treninga odbojkaša Vojvodine, kratko razgledali „Spensovu“ malu salu s novom podlogom na 1.400 kvadratnih metara,

Đurić i Basta su potom posetili osnovne škole „Kosta Trifković“ i „22. avgust“ u Bukovcu, u kojima takođe pokrajina finansira obnovu sportskih terena.

- Nastavljamo da zajedno ulažemo u školski sport i sportsku infrastrukturu – poručio je gradonačelnik u izjavi novinarima i napomenuo da u tom pogledu predstoji postavljanje veštačke trave na terenu FK Novi Sad, početak rekonstrukcije Stadiona „Karađorđe“ i izgradnja terena u Srednjoj mašinskoj školi. Đurić je dodao da na Fakultetu tehničkih nauka privode kraju izradu idejnog projekta za kompletnu rekonstrukciju Spensa koja bi, prema preliminarnim procenama, moglo da košta čak 150 miliona evra.

- Očekujemo da ćemo za oko dve sedmice imati prezentaciju tog idejnog rešenja a potom ćemo da odlučimo da li ćemo taj projekat realizovati u fazama i tražiti podršku od države – dodao je Đurić.

Basta je izrazio zadovoljstvo onim što je urađeno i naveo da je od ukupno devet odobrenih projekata Gradu Novom Sadu njih sedam realizovano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)