LIM SE IZLIO, ZATVOREN VISEĆI MOST U CENTRU: Zbog padavina sve teža situacija u Prijepolju (VIDEO)

A. ROVČANIN

22. 11. 2023. u 21:26

REKA Lim koja je zbog intezivnih padavina u Srbiji i na severu Crne Gore u porastu, izlila se u delu Prijepolja.

ЛИМ СЕ ИЗЛИО, ЗАТВОРЕН ВИСЕЋИ МОСТ У ЦЕНТРУ: Због падавина све тежа ситуација у Пријепољу (ВИДЕО)

Foto: A. R.

- Zbog izlivanja reke Lim u prijepoljskom naselju Ivanje, zatvorena je jedna saobraćajnica u tom naselju, a zbog predostrožnosti od večeras je zatvoren i viseći most u centru Prijepolja - rekao je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Projepolje, Izudin Šantić.

Prema rečima Šantića, pretpostavlja se da je reka Lim dostigla trenutni maksimum i da će u toku noći doći do opadanja. Opštinski Štab za vanredne situacije u opštini Prijepolje je u konstantnom zasedanju kako bi pratili situaciju na terenu i blagovremeno reagovali.

Inače, na teritoriji opštine Prijepolje, danas je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti od poplava. Predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanredno stanje na teritoriji četiri mesne zajednice: Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

Do opasnosti od poplava i izlivanja Lima došlo je zbog obilnih kišnih padavina koje trenutno pogađaju Crnu Goru, kiša pada i na području prijepoljske opštine.

 

BONUS VIDEO - NEVREME NA SEVERU CRNE GORE: Drama u Rožajama, izlili se Ibar i pritoke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!