ZNANJEM I VEŠTINOM DO POSLA: Uručeni sertifikati polaznicima stručnih obuka u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

01. 12. 2023. u 13:59

U OKVIRU završnog dela projekta „Učini nešto za sebe, bavi se onim što voliš“, u prostorijama Omladinskog kluba Kancelarije za mlade u Vrnjačkoj Banji uručeno je 36 sertfikata polaznicima devet besplatnih obuka stručnog osposobljavanja.

ЗНАЊЕМ И ВЕШТИНОМ ДО ПОСЛА: Уручени сертификати полазницима стручних обука у Врњачкој Бањи (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Ovim projektom, naime, 36 mladih Vrnjčana uzrasta od 17 do 35 godina pohađalo je besplatne obuke za deficitarna zanimanja poput auto-dijagnostičara, šminkera, manikira, masera, recepcionera, marketing specijalistu i knjigovođu, kao i kurseve za veb-dizajn i „Majkrosoft ofis“.

- Ovo je uspešan projekat i drago mi je što se veliki broj polaznika javio sa željom da usavrši svoja znanja i veštine. To je i dobra prilika mladima da znanje primene u privrednim društvima, a neki od njih su već pronašli zanimanje iako su još na studijama - rekao je predsednik opštine Boban Đurović uručujući serifikate.

Opština Vrnjačka Banja

 

Projekat je pokrenula vrnjačka Kancelarija za mlade uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine koje je izdvojilo 2,2 i ovdašnje lokalne samouprave sa milion dinara.

Kroz programe obuke i prekvalifikacije koje je sprovela lokalna Kancelarija za mlade do sada je prošlo više od 200 mladih Vrnjčana od kojih je 30 pronašlo posao u privatnim preduzećima ili pokrenulo sopstveni biznis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori