IGRAJU I UČE ĐAKE: Šahovski turnir prosvetnih radnika

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 12. 2023. u 13:55

U Srednjoj ekonomskoj školi, na inicijativu direktora profesora Milana Nedeljskovića, počeo je treći Šahovski turnir prosvetnih radnika Vukovog zavičaja.

ИГРАЈУ И УЧЕ ЂАКЕ: Шаховски турнир просветних радника

Foto:V.Mitrić

Ove godine okupio je tridesetak šahista, koji su, uglavnom, penzionisani prosvetni radnici.Oni, kako kažu, uživaju u partijama, u domaćinskoj i dragoj sredini, a koriste priliku da ovdašnjim đacima pokažu nešto od svojih tajni koje su korisne za tu drevnu igru.

Većina ovdašnjih prosvetnih radnika igra šah.Neki iz razonode, a neki i zbog toga, ali i zato što žele, uvek, i iznova da osete žar i slast pobede.

- Lepo je da se igra, ali je još lepše kad se pobedi -pričaju nam šahisti, učitelji, nastavnici i profesori.

Direktor škole, Milan Nedeljković, koji je i istaknuti sportski delatnik u gradu, funkcioner rukometni i trener, potrudio se da najbolji takmičari dobiju solidne nagrade.

Ovo je, kako poručuje Nedeljković, i svojevrsno šahovsko saborovanje koje prate pomno i oni koji ne igraju, ne samo iz škole već i iz grada.Na turniru je i pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Đokić, poznati u omiljeni profesor mašinstva u ovdašnjoj Tehničkoj školi  na čijem je čelu bio godinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave